EDİRNE

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ve 112 Acil Komuta Merkezi personeli "Ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum" projesi tanıtımı kapsamında Edirne'deki esnafa kampanya broşürleri dağıttı. Park halindeki araçlara kampanyaya destek materyalleri asıldı.

Sağlık Müdürü Kişioğlu, ambulanslara yol verme sıkıntısının Edirne'de çok yaşanmadığını, yaşanması halinde de ambulanslardaki kameralar aracılığıyla durumun tespit edilmeye başlandığını söyledi.

Hastaya ulaşım konusunda en büyük sıkıntı olan 112 Acil hattının gereksiz yere meşgul edilmesinden yakınan Kişioğlu, "Şarkı dinleten de var, yemek söyleyen de telefonunun çalıştığını anlamak isteyen de 112'yi arıyor. Bu durum bizi fazlasıyla meşgul ediyor" dedi.

Kısa süre sonra 112 hattını meşgul edenlere para cezası uygulamaya başlayacaklarını ifade eden Kişioğlu, "112 hattını gereksiz meşgul edenlere Kabahatler Kanunu kapsamında ceza uygulanacak. İlk seferde 250 ikinci seferde bu ceza 500 lira olacak. Israrı durumunda arayan kişi adli mercilere şikayet edilecek. Keşan'da önceki aylarda 3 kez farklı köylerde kaza olduğu yönünde asılsız ihbarda bulunan kişiye 4 ay hapis cezası verildi, bunun da durumun anlaşılması açısından örnek olacağını düşünüyorum" dedi.