Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar;

Bu yıl 19. su düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali bünyesinde gerçekleştirilen Belgesel Film ve Fotoğraf Yarışmaları ve festivalin içeriğide dopdoluydu.

Türk Sinemasının çok sayıda sevilen simasını Korumanın Başkenti Safranbolu’da buluşturan festival kapsamında milyonların beğendiği ve yıllarca izlediği Mahallenin Muhtarları ve Bizimkiler vb. Dizilerinin oyuncuları, Ümit Yesin, Ayşe Kökçü, Güler Ökten, Alp Balkan, Atılay Uluışık, Filiz Kaynak, Mine Şenhuy Teber, Müjgan Ağarlı, Serpil Tamur, Sabriye Kara, Songül Ülkü, Umur Burgay festivale renk kattılar ve bu değerli isimlere açılış gecesinde onur ödülleri takdim edildi.
Belgesel Film Festivali kapsamında, İbrahim Kuş, Tolga Girgin,  Etem Çalışkan,  Emrah Yücel,  Erkam Malbeleği ve İbrahim Boz tarafından hazırlanan  “Kaligrafi Eserleri Sergisi”  ile Fotoğraf Editörleri tarafından hazırlanan “Safranbolu Buluşması Seçme Sergisi “ Mahalle Kültürünün Televizyon Dizilerine Yansıması” ve  “Yerel Hafızalarda Mahalle Kültürü” adlı söyleşilerde yer aldı.
Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “  Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 19. kez gerçekleştireceğimiz Festivalimizde bilindiği üzere her yıl birde yan tema belirliyoruz. Bu yıl ki yan temamız ise “Mahalle Kültürü” olacak” dedi.
Bununla beraber Fettah Can ve İlyas Yalçıntaş konserleri, mahalleler arası futbol turnuvası, animasyonlar, çocuklarımız için 10 mahallede kurulan panayırlar, eğlence alanları da yer aldı. Film Sanayii ve Tüm Sanatçılar Güçlendirme Vakfı  ( FİLM-SAN ) da festivale destek verdi.
Sunuculuğunu TGRT Ana haber spikeri Mehmet Aydın’ın yaptığı festival bu sene çok büyük ilgi gördü.

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...