Süper Lige transferin en pahalı takımlarından şampiyon Galatasaray’ı iç sahada 20 devirerek giriş yapan  Denizlispor ile geçen sezon deplasmanda kazandığı Alanyaspor maçından bu yana 10 haftadır galibiyet yüzü görmeyen ve belirli çevreler tarafından ‘oynadığı futbol gerekçe gösterilerek’ eleştiri oklarının ‘haksız’ hedefi yapılan Konyaspor pazar günü her dakikası heyecanla dolu bir 90 dakika yaşadı. Miya’nın enfes golüyle galibiyetsizlik serisini sonlandırıp yenilgisizlik serisini sürdüren Konyaspor ligin yeni takımının da yenilmezlik v e gol yemezlik apoletlerini söktü.

ANADOLU DOSTLUĞU ZİRVE YAPIYOR

Pazar sabahı deplasman hazırlığı yapan İttifak Holding Konyaspor taraftarları Yukatel Denizlispor’un resmi sosyal medya hesaplarından Konyaspor için yayınlanan ‘iyi yolculuklar ve hoş geldiniz’ mesajlarıyla moral bulurken; Yeşil Siyahlı taraftarların “Memleketimize şehrinin takımının peşinden deplasman yapacak olan Konyaspor taraftarlarına kazasız belasız yolculuklar dileriz” şeklindeki hoş sözlere en güzel şekilde mukabele etmenin planlarını yapıyordu.

Gerçekten Denizli caddelerini çevreleyen apartmanların balkon ve pencerelerindeki insanlar da, sırtında yeşil-siyah forması, başında şapkasıyla stadın yolunu tutmuş olan Denizlispor taraftarları da misafir taraftar otobüslerini el sallayarak, alkış tutarak karşılayıp dostluk ve ez sahipliği örneği sergilediler.

KONYALI FİRMADAN KONYALILARA SAYGISIZLIK

Konyalı futbolseverler seyahatleri sırasında Akşehir bölgesindeki bir tesiste mola verip yemek ve diğer insani ihtiyaçlarını gidermek istedi. Ancak tesis görevlileri taraftar otobüslerini ‘dolu oldukları gerekçesiyle’ park alanına sokmazken ‘Cumhurbaşkanı dahi gelse alamayız’ şeklinde ifadeler kullandıkları iddia edildi. Durum sosyal platformda büyük tepki oluşturdu.

AYKUT KOCAMAN’A SEVGİ GÖSTERİSİ

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman toplantı odaları yönünden Denizlispor taraftarlarının arasından stada girerek soyunma odasına ilerlerken alkış ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Sahaya ininceye kadar onlarca taraftarın özçekim ricasını kırmayan Kocaman’a ‘başarılar dileyen’ Denizlisporlular da vardı.

DENİZLİ BASIN TRİBÜNÜ ACİLEN DEĞİŞTİRLMELİDİR

Bu arada Denizlili meslektaşlarımızın görev yaptığı basın tribününün ‘sahaya hâkim olmayan kör bir noktada konumlandırılmış olmasına da’ dikkat çekmek gerekir. Gazetecilerin, bir yarı sahanın çizgi boyunu hiç görememesi ve taraftarla bu konuda tartışmalar yaşaması ciddi sıkıntıların da beraberinde getirebilir. Bugünkü teknik imkânlarla birkaç günde yapılabilecek bir işin gelecek sezona bırakılması bütün bir sezonun çile ile doldurulması demektir.

YÜCEL HOCA ENDİŞELERİNDE HAKLI ÇIKTI

Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz hafta içinde yaptığı açıklamada, tahlil ettiği Konyaspor’un, bir kısım İstanbul medyasında iddia edildiği gibi savunma anlayışlı futbol oynamadığı ve organize futbolu tercih ettiğini söylemişti. Sahasında Galatasaray’ı darmadağın eden ev sahibi ekip Konyaspor karşısında planladığı futbolu yansıtmakta zorlandı, oyuna hâkimiyet kuramadı. 

Konyaspor sahanın tamamını en verimli şekilde kullanmayı, iş yükünü bütün oyuncularıyla eşit paylaşıp galibiyete uzanmanın yanında, topu daha çok oyunda tutup temaşa zevki oluşturmanın gayretinde olduğunu, aynı niyeti taşıyan ve rakibi karşısında en iyi şekilde gösterdi.

Konyaspor’un kalesinde Serkan, Denizlispor’un kalesinde Stachowiak fevkalade kurtarışlara imza atarken ev sahibi takımın kalecisi 54. dakikada sahanın yıldızı Miya’nın kendi ekseninde dönerek çektiği sert şutta çaresiz kalıp, topu ancak yanından filelere doğru geçtikten sonra görebildi.

Her iki yarıda da oyunun inisiyatifini elinde tutan Konyaspor ürettiği net pozisyonlarla kazanmaya daha yakın taraf olma özelliğini gösterirken, bir topu direkten döndü, Bajic çok uygun fırsatlardan yararlanamadı. Bu anlamda Bajiç’in henüz tam verimlilik düzeyine erişemediğini söylemek mümkün.

Her iki takımında bütün enerjilerini futbol adına sahaya yansıtmaları tamamı izlemeye değer bir 90 dakika yaşattı.

YAYINCI KURULUŞ SİNİRLERİ ALT ÜST ETTİ

Flaş Röportaj alanları basın toplantısı odası iç içe ve aralarındaki kapısız yarım duvar nedeniyle diğer mekanların gürültüsü salonda adeta yankılanıyor. Yücel İldiz’den sonra Aykut Kocaman maça dair açıklamalara yaparken Flaş Röportaj odalarından gelen anormal gürültüler nedeniyle dikkatler dağıldı, sözler anlaşılamaz oldu. Bu sebeple nazik bir dil kullanarak gürültünün durdurulmasını isteyen Kocaman açıklamalarını daha sonra tamamlayabildi. Denizlili ilgililerin basın tribünüyle birlikte bu mekandaki sorunları da ivedilikle gidermelerini öneririz.