SAÇ TAVA'DA ET SOTE

Abone Ol


MALZEMELER:
500 gr dana kuşbaşı et
3 adet orta boy kuru soğan
4 adet orta boy domates
8 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ + 1 kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (acı sevmeyenler eklemeyebilir)
1 su bardağı ılık su

YAPILIŞI:
Öncelikle sebzeleri ayıklamakla işe başlayalım. Hepsini ayrı ayrı tabaklara hazırlayın.
Kuru soğanları küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayın. Sivri biberleri halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları da halkalar halinde doğrayın. Şimdi gelelim pişirmeye; Saç tavanızı orta ateşe alarak eti yerleştirin ve zeytinyağ ekleyerek kavurmaya başlayın. Etiniz önce su bırakacak ve daha sonra suyunu çekecektir. Bu esnada soğanları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlar yumuşamaya başlayınca biberleri, sarımsakları ekleyerek 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesler suyunu bırakınca salçayı,tuzu ve kırmızı biberi ekleyin. 10 dakika da bu şekilde kavurmaya devam edin. Suyunu vererek kısık ateşe alın ve tereyağını ilave ederek üzerine bir kapak kapatarak 30 dakika pişirin. Afiyet olsun...