Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz?

1983 Adana doğumluyum. Niğde Üniversitesi Gıda bölümü 2005 mezunuyum. 2 çocuk annesi 15 yıllık evliyim.

Neden tasarım?

Kendimi bildim bileli içimde var olan bir yetenekti, hep bir vizyon sahibiydim aslında, misal dikiş nakış olsun, kıyafet kombini, ev dekor ,süsleme, örgü, el işleri, hem çok keyif verirdi hem de çok çabuk kavrardım. Ne zaman boyalarla tanıştım işte o zaman içimde var olan ama alanını ve adını bilemediğim beni tamamlayan işte bu dediğim hobi alanını bulduğumu anladım. Neden tasarım çünkü mutluyum…


Tasarım ve el yapımı alanına ilk adimi nasıl attınız?

Öncelikle hobi olarak başladım. Boş zamanlarımı daha verimli daha kaliteli üreterek geçirmek için kendime bir hobi alanı aradığım bir donemde ashap boyamayla ilgili bazı kurslarda bulundum. Ve devamında bu sektörde kendini kanıtlamış değerli hocam Ece Aymer ile eğitimime devam ettim. Benim en büyük şansım içimdeki beni ortaya çıkarmamı sağlayan kişidir kendisine minnettarım… 

Bu alan dışında yapmak istediğiniz çalışmalar var mı?

İşin en keyifli yani, severek yapığınız bir işten paranızı kazanıyor olmak. Beni tamamlayan mutlu eden bir işim var. Şimdilik böyle güzel. Çok da güzel pizza yaparım bu arada, bilenler çoktur pizzamı, belki ilerde yemek sektörü neden olmasın.

Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir?

Tabi ki olmaz  mı, bu sadece bu sektör için değil ,tüm meslek dallarında her zaman olağan bir şey, olumsuz etkisi henüz benim üzerimde çok uzun bir etki bırakmıyor. Olumlu etkisini düşünecek olursak daha başka daha fazla neler yapabilirim diye insani harekete geçirecektir, belki de tek olsanız yerinizde sayarsınız.

Tasarım ve dekorasyon dünyasında bir şeyleri değiştirme şansınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Gidişat bence çok güzel …hiç düşünmedim.

Yaptığınız iş için kurs eğitimi şart mı ya da bu işi yapabilmek için nasıl bir eğitim almak gereklidir? Siz eğitim çalışmalarınızda nelere dikkat ediyorsunuz?

Kesinlikle eğitim şart. Çeşitli sosyal medya alanlarında videolar izleyerek öğrenenler var ,evet yapılabilir. Fakat işin teknik yanlarını öğrenmek başka, bunun için mutlaka bilen birilerinden destek almalarını öneriyorum. En basitinden bir örnek verelim, kullandığınız bir malzemenin ,oda sıcaklığında mı, sıcakta mı, soğukta mı, uygulanması gerektiğini videolardan izleyerek anlamak pek mümkün değil. Boya ve yardımcı malzemelerin doğru kullanımı alacağımız sonuç için çok önemli..

Mobilya dönüşüm ve Ahşap boyamaya dair neler söylersiniz? 

Çalışanlar için, işin stresini atacakları kendilerine ayırdıkları hoş bir sosyal zaman. Ev hanımları için daha kaliteli üreterek geçirecekleri evdeki sorumluluklarını ihmal etmeyecekleri kendilerine zaman ayırdıkları için daha mutlu olacakları bir hobi diyelim. Mutlu anne mutlu yuva değil midir. Hem sosyal hem keyifli hem ruha terapi hem de bütçeye uygun

Mobilya yenileme bir nevi değerlendirme projesi, atmıyoruz yeniliyoruz, neydi ne oldu.. Sonuçlar sürpriz oluyor. Ve bi zaman sonra kendimizi eskici dükkanlarında ben bununla neler yaparım düşüncesinde buluyoruz.. Eşsiz ve kıymetli oluyor.

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Kendimden bir kaç tane kopya isterdim yoğun tempoya yetişebilmek adına

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

Günümüz malum sosyal medya teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan faydalanıyorum daha çok işim ile ilgili reklam aracı olarak daha geniş kitlelere ulaşmak adına kullanıyorum.

TvA’daki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Tva kanalında renkli günler adli çok severek sunduğum bir programım var. Olumlu geri dönüşümler beni mutlu ediyor. İzleyicilerimizin ilgisi çok güzel. Merakla takip ediyorlar programımızı

Renkli Günler programında neler var nasıl bir program bize bahseder misiniz?

Renkli Günler Her hafta bölümler halinde yayınlanıyor daha çok hanımlara yönelik bir hobi programı. Mesleğimi yansıtan bir içeriği var izleyenleri bilinçlendirmek adına  teknik bilgilere de  yer veriyorum. Uygulamalı olarak çalışmalar yapıyorum ve insanların evlerinde bizi izleyerek nasıl yapabileceklerini gösteriyorum.

Televizyon programcılığına dair neler söylersiniz?

Henüz bu sektörde çok yeniyim öncelikle kendimi bu alanda mümkün olduğunca geliştirmek istiyorum buda sanırım zamanla olacak, gidişattan memnunum kameralara ve çekimlere alıştım kendime güveniyorum zamanla çok daha güzel işler çıkacak bunu hissediyorum sevdim ben bu işi

Yeni Medyanın ( Sosyal Medya ve İnternet ) Geleneksel Medyayı ( Radyo – tv gazete ) Yok edeceği söyleniyor siz buna ne dersiniz? Yeni Medya sizce ne yönde ilerleyecek? Dijital dönüşüm her alanı etkiliyor size yansıması nasıl siz işlerinizde nasıl kullanıyorsunuz yeni medyayı?

Geleneksel medyamızın yok olması düşüncesi ne kadar üzücü olsa da Maalesef içinde bulunduğumuz çağın getirilerine alışmak ve kabullenmek durumundayız .Bende herkes gibi daha çok işim gereği daha fazla kitleye ulaşmak ve reklam amaçlı kullanıyorum çağımızın getirdiği imkanları. Malum sosyal medya en etkin reklam aracı olmuş durumda.

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Haftalık programım var pazartesi günleri kendime ayırdığım işim ile ilgili tek başıma çalışmalar yaptığım gün. Diğer günler hep dolu Cuma günleri çekim günü dolayısıyla sadece Pazar günleri boş günüm oluyor onu da Mümkün olduğunca evde çocuklarım ve eşimle dinlenerek geçiriyorum ..

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Bu ara inanın yok.

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Evet yukarıda da belirttiğim gibi gidişat beni mutlu ediyor umutluyum. Deneyim süreçlerimi tamamlamak, tecrübelerimi arttırmak, kendimi daha fazlasıyla geliştirerek içinde bulunduğum sektörde kendini kanıtlamış ve gerektiğinde danışılan biri olmak isterim

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Kendinizi sevin diyorum özellikle kadınlarımıza, kendinize ayırdığınız özel hobi zamanlarınız olsun.