Seslendirdiği şarkıları, bugüne kadar yaptığı internet maceraları ve sahnelerdeki başarıları ile tanıdığımız Sinan Yıldırım, uzun süredir emek verdiği ilk albümü 'Biraz Sen Biraz Ben' ile müzik piyasasına "merhaba" dedi.

Bugüne kadar dinleyicilerine duygusal aşk şarkılarıyla seslenen Yıldırım, birbirinden farklı ve her biri güçlü 8 şarkılık albümünü sevenlerine sundu.

Albümde Yıldız Tilbe'nin sevilen şarkısı 'Aşk Bir Kahkaha'yı coverlayarak dinleyicilerine sürpriz yapan yakışıklı şarkıcı, bu albümü için oldukça iddialı. Bizler de kendisiyle bir araya geldik. Şimdi sizlerle...

Merhaba Sinan, nasılsın?

Merhabalar teşekkür ederim, iyiyim Elif. Yoğun bir tempoda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Radyo programları, röportajlar derken gün bitiyor. Keyifli tatlı yorgunluklar içerisindeyim…

'Biraz Sen Biraz Ben' adını verdiğin 8 şarkılık albümünle karşımızdasın. Neler söyleyeceksin albüm hakkında?

Bu albüm 30 yılın birikimi. Kocaman bir emek var bu albümde. İçerisine tüm neşemi, tüm hüznümü, tüm kederlerimi, tüm hayallerimi koyduğum bir albüm. 8 şarkıdan oluşuyor ve 2 tane vefa şarkısı var. Youtube de çok dinlendiği için aldım albüme. Albümün adı ‘Biraz Sen Biraz Ben’ şundan dolayı; “Biraz ben söyleyeceğim Biraz siz” kendinizden bir şeyler bulacaksınız. Umarım benim sahip çıktığım gibi sizler de sever ve sahiplenirsiniz. Bahtı açık olsun.

Senin de dediğin gibi albümün adını taşıyan 'Biraz Sen Biraz Ben' şarkını iki versiyonla çıkardın. Hangisi daha çok beğeniliyor?

İki versiyonuda beğeniliyor. Tabi şu an yaz aylarında olduğumuz için hareketli versiyonu daha keyifli gidiyor gibime geliyor…

Şarkının sözleri çok manidar olmuş. Heba edilen sevgiler, ilişkiler hakkında neler söylersin?

Aşk her insanın hayatında olmazsa olmayan şeylerden biridir. Benim heba ettiğim bir aşkım yok. Heba etmeyi düşündüğüm bir aşka da hiç başlamadım zaten. Ama günümüzde de geçmişte de tüm şarkılar olmasa da genellikle şarkılar “Aşk” duygusu üzerine yazılıyor. Demek ki bu şarkıyı besteleyen sevgili Murat Sağır heba edilen bir aşkı kaleme almış iyi ki de almış…

“EMEK VERMEZSEN DEĞER VERMEZSİN”

Neden bitiyor zamanın aşkları?

Her şey çok çabuk tüketiliyor çünkü. İnternet çağında yaşıyoruz, insanlar istediklerine anında ulaşabiliyor. Emek verilmeden kolayca ulaşılan şeyler sanırım değerini çabuk kaybediyor.

Biraz kilibe değinelim. ‘Biraz Sen Biraz Ben' şarkına ilk klibini çektin. Nasıl geçti çekimler?

Çekimler 2 gün sürdü Elif. Klipte bana Rus manken Polina eşlik etti. Klip yönetmeni sevgili prodüktörüm Begüm Ataman’dır. Başından geçen bir aşk hikâyesini klibe döktü diyebiliriz. Sonucunda ‘Biraz Sen Biraz Ben’ klibi de gerçeği anlatan bir klip oldu.

Yıldız Tilbe’nin 'Aşk Bir Kahkaha' şarkısının o kadar çok seveni var ki. Senin sesinle dinlemekte çok güzel olmuş. Bu covera nasıl karar verdiniz?

Aslından aninden çıkan bir fikirdi. Instagram üzerinde okudum ben o şarkıyı ve kendime has yorumlamaya gayret ettim. Şükürler olsun ki herkes çok beğendi ve şarkıyı zirveye taşıdı.

Yıldız Hanım'dan nasıl aldınız şarkıyı?

Yıldız hanımın fanları sürekli mesaj yazıyormuş sanırım. “Sinan Yıldırım diye biri şarkınızı söylemiş ve çok güzel yorumlamış” diye… Bir gün menajeri bana ulaştı ve şarkıyı hediye etmek istediği söyledi şarkıyı öyle aldık.

YILDIZ TİLBE’DEN SOSYAL MEDYA DESTEĞİ

Yıldız Tilbe’nin şarkıyı dinlediğini söyleyen Sinan Yıldırım, “Sağ olsun Yıldız hanım dinlemiş beğenmiş kaç kez facebook sayfalarında paylaşarak destek verdi” şeklinde konuştu.

Biraz senin hakkına bilgi verelim istiyorum. Müzik hayatına ne zaman girdi Sinan?

Müzik kendimi bildim bileli var hayatımda. İlk albümüm ilkokul 5’te çıktı. Bir ses yarışmasında 1.lik aldım ve ödül olarak bana albüm yapıldı. Sonrasında profesyonel adımlar ile devam etti.

Şimdilerde çok popüler olan 'O Ses Türkiye' yarışmasının ilk dönemlerindeki katılımcılarındansın. Ne zaman katılmıştın? Nasıl geçmişti maceran?

2014 yılında Acun Medya tarafından çağırılarak katıldım yarışmaya. Yarı finalden bir önceki düelloda elendim Hülya Avşar’ın takımındaydım. Çok keyifli heyecanlı günlerdi.

Peki, ülkemizdeki bu tür ses yarışmaları müziğe bir yerden başlayan kişiler için büyük şans diyebilir miyiz? Yoksa artık reyting faktörü daha mı ön planda?

Büyük şan olduğu gibi tam tersi de olabiliyor. Çünkü çok kısa bir sürede ciddi kitlelere ulaşabiliyorsun, devamı gelmediğinde psikolojik olarak çok yıpranan kişiler biliyorum. Süreci gerçekçi bir şekilde geçirmek lazım diyebilirim. Belki bir çok yarışmada reyting önemli ama ‘O Ses Türkiye’ gerçek bir ses yarışması diye düşünüyorum.

Bu zamana kadar çok güzel şarkıları seslendirdin. Mesela söylemeyi çok sevdiğin çok beğenilen şarkıların arasında neler var?

Tüm şarkıları çok severek söylüyorum ama bunların içinde sivrilenler olabiliyor. Albüm şarkılarının hepsini çok seviyorum ama youtube de bulunan şarkılardan ‘Kasırga’, ‘Gönül Bahçem’ ve ‘Aşk Bir Kahkaha’ farklı benim için

Müzik öğretmenisin değil mi? Nasıl öğrencilerle aran?

Öğrenciler ile aram her zaman çok iyi. Dünyanın en temiz insanları onlar. Albüm sonrası tabi kıymet daha da arttı. Artık “ünlü bir hocamız var” diyorlar.

“TEMİZ SANATÇILARA İHTİYACIMIZ OLACAK”

Çocukların sanatla ilgilenmesi ile ilgili ne söylersin?

Hangi branş olursa olsun müzik, görsel sanatlar, tiyatro, beden eğitimi vs mutlaka ilgilenmeliler. Bu ülkenin temiz öğretmenlere, sanatçılara ihtiyaçları var.

Ramazan ayında olduğumuz için sahnelere ara verildi. Peki yazla ilgili planlara başladınız mı?

2 yıldır Florya Chamada Restaurant sahnesinde her cumartesi sahne alıyorum. Zaten bu devam edecek yine. Ama yaz ile ilgili kesinleşmemiş konser takvimi yeni sezonda belli olacak, yoğun bir tempo bekliyor beni.

Sahnelerinde olmazsa olmaz şarkıların var mı? Ne tür repertuvar seçiyorsun?

Ben her tarz söylüyorum. Olmazsa olmazlar yok diyemem çünkü her sahnemde mutlaka yeni birkaç şarkıya yer veriyorum. Sürekli güncelliyorum repertuarı malum gündemde çok çabuk değişiyor. Takip etmek gerek.

İkinci kilbi ne zaman düşünüyorsun? Hangi şarkıya gelir?

Bizim aklımızda birkaç şarkı var ama bunu dinleyicilerden gelen tepkilere göre değerlendireceğiz.

Sosyal medyada aktif misin? Bu kadar hayatımızı içinde olması ile ilgili neler söylersin?

Evet, bu kitleye ulaşmamda ki en büyük araç sosyal medya. Doğru kullanıldığı sürece mükemmel bir teknoloji ben genellikle iş hayatım için kullanmayı tercih ediyorum.

Her gün yeni birileri çıkıyor. Peki, bu kadar çok çıkan kişiler hakkında neler söylersin?

Her gün yeni bir şey çıkıyor evet bu yüzden maalesef her şey çok çabuk tüketiliyor. Herkesin emeğine sonsuz saygı duyuyorum. Doğru iş yapabilmek önemli oluyor bu durumda çünkü çok rakibin olmuş oluyor. Herkesin bahtı açık olsun.

Bu sıralar dinlediğin ilk beş şarkı desem neleri söylersin?

  • Biraz Sen Biraz Ben
  • Levent Yüksel: Med Cezih
  • Sezen Aksu: Uslanmadım
  • Oğuzhan Koç: Bulutlara Esir Olduk
  • Mustafa Ceceli: Bekle

 gibi daha bir çok beşim var...

Yakın gelecekte ne tür projelerin var?

Albüm çok yeni yoğun bir şekilde tüm şarkıları değerlendirmek istiyorum. Tabi ki devamı gelecek ama hayat ta her şey olabiliyor. Öğretmenlik hayatına devam etmeyi düşünüyorum. Bir sanat okulu açmak istiyorum. Bir yandan da şarkı söylemeye devam etmek istiyorum.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersin?

Seni tanıdığıma çok mutlu oldum Elif. Her şey çok keyifliydi. ‘ Hayalleri olan insan durdurulamaz’ herkes hayalinin peşinden koşsun asla vazgeçmesin. Hayallerinize koşarken yanınıza güzel şeyleri almayı unutmayın. Eş gibi dostluk gibi, aşk gibi, Önce Vatan Gazetesi’ne ve sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. En kısa sürede tekrar görüşmek üzere...

Doğum Tarihi: 22.12.1988

Burcu: Oğlak

En sevdiği huyu: Merhamet

Sevmediği huyu: İnat

Uğurlu sayısı:1.3.5

Uğırlu günü: Çarşmaba

En sevdiği renk: Kırmız, Siyah, Beyaz

En sevdiği çizgi film: Tom ve Jerry 

En sevdiği söz: Hayalleri Olan İnsan Durdurulamaz

Söyleşi: Elif Günay

Fotoğraf: Fatma Demir