RÖPORTAJ: HAKAN KANBUROĞLU

Demet Akalın’ın fotoğrafları olay olunca hemen işin uzmanına kısa bir röportaj teklif ettim. Kendisi gerçekten de son yılların en dikkat çeken fotoğrafçısı. Safa Gülsoy bakın neler anlattı. 

Demet Akalın’ın fotoğrafları kaç saatte çekildi?

Fotoğrafları 1,5 saat gibi kısa sürede çektik. Demet hanım işinde profesyonel olduğu için, ayrıca geçmişte modellik de yaptığı için bize geriye harika pozları yakalamak kaldı. 

Demet Akalın ile çalışmak nasıl bir duygu? 

Demet hanımla çalışmak öncelikle heyecan verici, başarılı olmak zorundasınız! Karşınızda yıllardır zirvede olan bir popstar var. Fotoğraf enerji işi. Demet hanım istediğini açıkça ifade ettikten sonra aynı frekansa geçtik, güzel bir uyum yakaladığımızı düşünüyorum. Umarım sevenleri de beğenmiştir.

Harikalar yaratıyorsunuz, öncesinde bir hazırlık oluyor mu? 

Elbette şarkıya göre konsept oluşturmak için toplantı süreçleri başlıyor. Benim şansım işinde en başarılı ekip arkadaşlarımla çalışmam. Her aşama çok önemli; kostümler saç, makyaj, sanat, dekor...

Başarının sırrı nedir?

Doğru programlama, doğru analiz planı sizi başarıya götürür. Eğer hedefini, analizini, zamalamanı iyi hesaplayabilmişsen; pozitif yaklaşımınla olası bir kriz durumunu iyi yönetirsen başarı kendiliğinden gelir diye düşünüyorum.  Bunun yanı sıra çok izlemek, çok fotoğraf bakmak gerek. Mesleğinin zirvesinde üstadların başarı öykülerinden ders çıkartmak da benim önem verdiklerimden. Farklı kültürlerin sanatından beslenmek, bulunduğun dönemden ve geçmiş sanat akımlarından haberdar olmak, her yeni gün eksiklerini fark edip kendine ve işine bişeyler katmak da bizi başarıya götürür diye düşünüyorum.

(YENİ ÇAĞRI GAZETESİ'NDEN ALINTIDIR)