Günümüzde YouTube da kanal açma modası hızla yayılıyor.Şu günlerde magazin camiasından pek çok kişi kendi kanalını açtı ve oradan takipçilerine sesleniyor işte o isimlerden biri de magazin dünyasının renkli yüzü  Funda Erkoç!...
Ruhsal Magazin adını verdikleri bir YouTube kanalını bireysel gelişim danışmanı arkadaşı Aydan Ermiş’le birlikte açtılar.Hem eğlendiren hem de bilgilendiren Ruhsal Magazin kanalı hakkında sevgili Funda ve Aydan ile bir söyleşi yaptım.

Nerden çıktı bu Ruhsal Magazin?

F.E Valla bizde anlamadık bir anda oldu.Bir gün çay kahve gıybet muhabbet yaparken şakasına çektik bi baktık biz gülüyoruz eğlenceli eh o zaman hadi başlayalım dedik.  
A.E Aslında bu projemizin temelleri  uzun süre önce atıldı ama bir türlü hayata geçmedi .Herşeyin bir vakti zamanı var derler doğru zaman bu zamanmış!... 

Bu yeni ikiliyi tanıyalım biraz o zaman?

A.E  Ben sosyolog ve bireysel gelişim danışmanıyım. Nefes terapisi ve kahkaha yogası  başta olmak üzere hem bireysel seanslar hem de kurumsal eğitimler veriyorum.
F.E Bildiğin gibi Kıvançcığım  bendenizde magazin gazeteciliği yapıyorum çok farklı bir sektörden geçiş yaptım daha önce finans sektöründeydim .Ama bir gün baktım ki magazinciyim! 

AYDAN BENİ FRENLİYOR

İzlediğim kadarıyla farklı yapılarınız var

A.E Hem de nasıl ( gülüyor) Funda ruhsal magazin’de eğlendiren kısım,  ona çok gülüyorum. Ben de bilgilendiren tarafım.  Daha ciddi duruyorum ama aslında bende oldukça eğlenceli biriyimdir.
F.E Evet ben daha rahatım o yüzden aklıma gelen her şeyi söylüyorum bazen Aydan beni frenliyor 

Konular çok ilginç nasıl belirliyorsunuz?

F.E Beraber oturduk bir liste yaptık. İkimizde öncesinde konu ile ilgili çalışma yapıyoruz.Tabi Aydan olaya daha bilimsel yönden bakıyor ona göre hazırlanıyor.Bense gündemi yakalamaya çalışıyorum
A.E Bu işe başladığımızdan beri Funda  sayesinde bilgilerimi tazeliyorum insanı geliştiren bir iş yapıyoruz ciddi hazırlı yapıyorum baştan savma bilgilendirmek istemem kimseyi o yüzden ince ayrıntılara kadar araştırma yapıyorum.

Ruhsal Magazin  videolarınız nasıl tepkiler aldı ?

A.E Benim çevremde çok güzel dönüşler oluyor. İnsanlar farklı konuları öğrenirken güldüklerini keyifli dakikalar yaşadıklarını söylüyorlar. Bu da bizi memnun ediyor

F.E Yani iyi birşeyler yapıyoruz sonuçta boş bir iş değil, Aydan sayesinde bende bilgileniyorum. Bir çok konuda bazen bende onu şok ediyorum sorularımla   Ortaya karışık, gülümseten bir şey çıkıyor. Benim çevremden de iyi yorumlar  geliyor, bu da mutlu ediyor. Sanatsal yönüm çıktı yauuu içimde bir oyuncu varmış( gülüyor)

KUZENİM GİBİ ŞARKI SÖYLEYEMİYORUM

Zaten sanatçı bir aileden geliyorsun yanlış hatırlamıyorsam Funda ?

Doğru hatırlıyorsun çok kimse bilmez ama Türkiye’nin en iyi sesi Bülent Ersoy kuzenim. Ucundan kıyısında bana da bulaşmış  sanırım  bir şeyler. Şarkı söyleyemiyorum sesim yok  ama  rol kesiyorum sanırım biraz…

KAHKAHA YOGASI İLE RAHATLIYORUM

Aydan Hanım kahkaha yogası yaptırıyormuşsunuz biraz anlatır mısınız?  
 

Kahkaha Yogası nefes egzersizleri ve koşulsuz kahkahanın birleşiminden oluşan bir çalışma. Çocukluğumuzda gün içinde yüzlerce sebepsiz kahkaha atarken, yetişkinliğe evrildiğimizde kahkaha atmak için hep bir sebep arıyoruz. Eğer sebep yoksa da kahkaha yok. Oysa ki on dakikalık bir kahkaha bile bizi rahatlatan, gevşeten sinir sistemini devreye sokuyor, mutluluk hormonları artıyor, bağışıklık sistemi güçleniyor, kişi problemler karşısında daha sakin kalabiliyor.
Birgün hep birlikte deneyelim 

Çoğu youtuber büyük prodüksiyonlarla çekiyor videolarını  siz?

F.E Cep telefonu ile çekiyoruz dersek inanır mısın? İnan cep telefonu ile yapıyoruz çekimlerimizi ve bu bize çok samimi geliyor.Zaten doğalız bu doğal halimizi cep telefonu ile kaydediyoruz böyle başladı böyle gidiyor 
A.E Ayda birkaç kez bir mekanımız var orada bir araya geliyoruz koyuyoruz cep telefonunu karşımıza basıyoruz kayıt düğmesine ve akıp gidiyor zaman.Tekrar çekim yaptığımız olmadı hiçbir seferde çekip bitiriyoruz.

TV PROGRAMI HAYALİMİZ VAR

Bir hedefiniz var mı?

F.E Amatörce başladığımız bu yolda profesyonel olmak istiyoruz dermişim hayalimiz bu sohbetlerimizi televizyon kanalına taşımak.
A.E  Daha çok insana ulaşmak bir nebzede olsa bilgilendirebilmek benim en büyük hedefim bir şeyleri düzelte biliyorsam dile getirerek en güzel şey 

Anlaşmazlık yaşadınız mı hiç?

A.E Çok şükür ki şimdiye kadar aramızda sıkıntı yaratacak bir olay olmadı. Funda’nın  arada bir coşkusu tavan yapıyor sakin ol sakin ol diyorum ( gülüyor)
F.E  Valla Aydancığım benim gibi inatçı , sabırsız ve az asabi bir tipe iyi dayanıyor diyorum ben coşunca bakıyor öyle bana sakin sakin ister istemez insan karşısında o sakinliği görünce yumuşuyor ( gülüyor) 

Nereye kadar gidecek bu iş ?

A.E Biz bıktık demeden bitmez şu an öylede bir bıkkınlığımız yok bilakis daha iyisi olsun diye uğraşıyoruz.
F.E Zevkli bir iş ben çok eğleniyorum bu arada bizi takip ederlerse sevgili Öncevatan okurları çok seviniriz her yeni abone bize güç veriyor 

Röportaj: Kıvanç Terzioğlu