2012 senesinde “O Ses Türkiye”, 2014 senesinde ise “X Factor Star Işığı” yarışmalarına üç kız olarak katılan fakat yarışmalardan sonra kendi başına müzik yaşamına devam eden Pınar Süer, en son çıkardığı “PAMUK ŞEKER” şarkısı ile adını çokça duyurdu.

Şimdiler de başarılı aranjör Ozan Beydağı ile yeni şarkıya hazırlanan Pınar Süer, çok yakın zamanda şarkısını bizlerle buluşturacak. 

Bizler de cıvıl mı cıvıl, sevimli mi sevimli, hayat dolu; renk dolu Pınar ile bir araya geldik. Şimdi sizlerle…

Merhaba Pınar nasılsın?

Merhaba Elif Hanım teşekkür ederim. Çok iyiyim.

Çok kısa bir zaman sonra yepyeni bir şarkıyla geliyorsun. Duydum ki şarkıya çok sevdiğim arkadaşım Ozan Beydağı ile hazırlıyorsun. Nasıl bir şarkı ile geliyorsunuz?

Akustik tarzda olacak slow bir şarkıyla geliyoruz. Yine sözü ve müziği bana ait. En güvendiğim şarkılarımdan diyebilirim. Evet, Ozan Beydağı’nın aranjörlüğüne oldu. Ozan Bey’in müziğine çok güvendiğimiz için; emin ellere teslim etmek istedik ve çok mutluyum.

Ozan ile nasıl bir araya geldiniz? Stüdyo çalışmaları nasıl geçti?

'Pamuk Şeker’in klip yönetmeni değerli İlker Özkap, Ozan Beydağı ile tanışmamıza vesile oldu ve menajerim Memduh Kocapınar görüşmeleri yaptı. O uyumu fazla fazla yakaladık ve çalışma kararı aldık. Ben elimde olan güvendiğim bir kaç şarkım ile stüdyoya gittim. Ozan Beydağı hepsini dinledi ve bu şarkının daha uygun olduğuna ortak bir şekilde karar aldık. Henüz pilot okumayı verdim ve çok kısa süre de istenilen alt yapı örneği hazırlanmıştı. Hem çok büyük heyecan hem de çok güzel bir güven alışverişi olduğu için bu kadar hızlı ve sıkıntısız ilerledi her şey. Çok yakında geliyoruz…

"Buram Buram Aşk"

Bir çok ünlü isimle çalışan Ozan Beydağı yaptıkları bu şarkı hakkında, “Pınar, ışığı ve enerjisiyle kısa zamanda çok iyi yerlerde olacak yetenekli bir sanatçı. Daha çok genç olmasına rağmen müziğin dilini çözmüş ve duygularıyla birleştirmiş. Ne yaptığını ve ne istediğini biliyor. Benim en çok dikkat ettiğim husus bu. Üretebilen solist olması çok önemli. Bana getirdiği şarkıların hepsi birbirinden güzel. Ama bu şarkının buram buram aşk kokması beni harekete geçirdi. Tam istediğim formda çıktı. Eminim dinleyiciler de beğenecektir” dedi. 

Geçtiğimiz aylarda 'Pamuk Şeker' şarkın dijital platformlarda yerini aldı. Sözü ve müziği sana ait olan bu şarkıdan biraz bahsetmek ister misin Pınar?

Tabi ki ‘Pamuk Şeker’in çıkışı yaklaşık 5 ay sürdü. Çıkış için uygun gördüğüm ve beni yansıtan tatlı bir şarkı olduğunu düşündüğüm için ilk adımı ‘Pamuk Şeker’ ile attım. 

Adı neden 'Pamuk Şeker'? Bir hikayesi var mı?

Aslında özel bir hikayesi yok Elif Hanım. İzmir de yazdığım, aniden ortaya çıkan bir şarkı. Adı ile de biraz ters köşe yapmak istedim. Tatlı bir isim ve sizi ilk duyduğunuz da bambaşka bir beklenti içerisine sokuyor. Şarkıyı dinlediğinizde ise daha farklı bir duyguya kapılıyorsunuz.

Klip lunaparkta çekilince çok da keyif veriyor. Nasıl geçti klip çekimleri?

Kasım ayında çekildiği için yağmurdan ve soğuktan çekinip, ‘’Nasıl olacak acaba?’’ diye düşünürken, çekim günü şansımıza güneşli bir hava bizi karşıladı. Açık alan olduğu için, yaklaşık 200-300 kişi çekim esnasında bizi izliyordu.  Tanıyanlar da oldu, çekim arasında fotoğraf çektirmek için gelenler de… Kısacası hem çok güzel bir ilgi ile karşılaştık, hem de değerli yönetmenim İlker Özkap’ın güzel çekimleri ile tatlı bir görsel ortaya çıkarmış olduk. Koreografim Hiphop ve Sokak Dansı olduğu için kıyafetlerimi de ona uygun seçmek istedim. Lunapark ve dans ediyorum. O doğallığı kıyafetlerle de yakalamak istedim.

İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon bölümü mezunu olduğunu biliyorum. Bu mesleği sevmiyor musun?

Radyo Televizyonu çok severek okudum ve birincilikle mezun oldum. Bu bölümü tercih ederken de hep söylediğim bir şey vardı. ‘’Mutfağını öğrenmek için okuyorum, mezun olduktan sonra da müzik yapacağım”  diye her zaman ekliyordum.

Yaşın daha küçük konservatuara gitmeyi düşünüyor musun?

Aslında bu soruyu çok sık duyuyorum. Henüz net bir kararım yok ama neden olmasın.

X Factor’ yarışmasından üç şeker kız olarak aklımızdasınız. Yarışmanın sana ne katkısı oldu?

Yarışma zamanı videolarımız çok fazla ilgi görmemişti ama üzerinden 3 sene geçti ve şuan çok fazla beğeni topluyor. Bu da birçok insanın beni tanımasına ya da bir aşinalık yaratmasına vesile oldu.

Dışarıda ve sosyal medyada seni Grup Ahenk 'Alein Delon' şarkısıyla tanıyorlar bu konuda neler söyleyeceksin?

Bu durum beni mutlu ediyor. Çünkü sevildi, beğenildi ve ilgi gördü. Sonuç olarak bu şarkı benim tanınmamı sağladı.

‘Alein Delon’ şarkısı özellikle son günlerde sosyal medyada çokça karşımıza çıkıyor ‘Pamuk Şeker’ parçan bunun önüne geçer mi? 

Dürüst olmam gerekirse, şuan için pek sanmıyorum ama ‘Alein Delon’ videomuz üç sene sonra değerlendi. ‘Pamuk Şeker’de belki böyle bir süreç yaşar. Sonuçta ‘Pamuk Şeker’in çıkışına, ‘Alein Delon’ zemin hazırladı.

Grup Ahenk neden devam etmedi? 

Yarışma için bir araya gelen bir gruptuk. Fikir ayrılıkları ve farklı şehirlerde yaşıyor olmamız dağılmamıza sebep oldu.

Diğer kızlar ne yapıyor Pınar?

Aslında iletişimimiz tamamen kopardık, bu yüzden haberdar değilim. 

Tekrar bir grupla müzik hayatına devam eder misin yoksa bireysellik iyi mi? 

Kesinlikle bireysellik en iyisi. İyisiyle de kötüsüyle de kendi kararlarınızın ya da yaptıklarınızın bedelini ödüyorsunuz en azından.

Senin yaşlarına yakın yaşlarda piyasada çokça dinlenen şarkıcı var. İnsanlar neden onların arasından seni seçmeli?

Kendilerine yakın hissettikleri ya da doğal buldukları için olabilir. 

"Hem Şanslıyım, Hem De Şansı Yüksek Biriyim"

Sence bu piyasa için ne kadar şanslısın?

Bunda da samimi olacağım. Ben şansımı yüksek görüyorum. Ama şunu da biliyorum ki, çok zor bir süreç ve her anlamda güçlü bir camia. Donanımlı olmak zorundasınız ve çok da sabırlı…

Sosyal medya hesaplarında düzenli olarak belli parçalar üzerine cover yapıp paylaşıyorsun. Devam edecek mi?

Evet, Elif Hanım. Devam edecek. Şuan için ‘Pamuk Şeker’in gidişatını izlemek istedik ve ara verdik. Ama yakın zaman da başlayacağız.

Müziğe o kadar küçük yaşta nasıl başladın seni bugüne getiren en önemli şey ve kişi neydi?

Kendi kendimi keşfettim aslında. ‘’Ben çok güzel şarkı söylüyorum, beni bir dinler misin?’’ dedim anneme ve ilk onayımı annemden aldım.  Her zaman bana en çok inanan ve beni en çok destekleyen de annem oldu zaten. 

Sence bu camiada en zor olan nedir ve sen bunu aşabilir misin?  

Egoyu bir kenara bırakıp ilerleyebilmek bence…  Bunu ben aştım mı ya da aşabilir miyim bunun değerlendirmesini ilerleyen zamanlarda insanların yapması daha doğru olacaktır. 

Canlı performansların da oluyor mu? 

Tabi ki. İkinci şarkımız bitmek üzere o yüzden ona çalışıyoruz., İlerleyen zaman da yine canlı performanslarımıza yer vereceğiz.

Dikkat ettim de çok güzel dans ediyorsun? Eğitim alıyor musun? 

Evet, alıyorum.  Klipten sonra, dans etmeyi sevdiğim için ve sahne performanslarımı güçlendirmek adına eğitime başladım.

“Pamuk Şeker Beni Yansıtıyor”

“Pamuk Şeker’ini kendi duruşumla bütünleştiriyorum” diyen Pınar, “Dans etmek ve hareketli bir çıkış yapmak istedim. O tatlılığı, samimiyeti insanlara en başta ve doğru bir şekilde yansıtmam gerektiğini düşündüğüm için sürecimiz böyle gelişti” diye sözlerini bitirdi. 

En çok dinleyip takip ettiğin isimler kimler? Bu benim hocam olsaydı keşke dediğin bir sanatçı var mı? 

Beyonce hayranıyım. Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe de küçüklüğümden beri en fazla dinlediğim ve takip ettiğim sanatçılar. 

Tutkun ne olursa olsun müzik mi? 

Kesinlikle. Ben müzik için var olduğumu düşünenlerdenim.

Kendinde en özel bulduğun şey nedir? 

Hislerim çok kuvvetli. 

Kendine bir hedef belirledin mi ne zaman o hedefe ulaşmış olursun? 

Tabi ki bir hedefim var ama buna ben şu zaman da ulaşmış olurum diye bir zaman biçemem. İnanıyorum ki hayırlısı ve en doğru zaman ne zamansa o zaman olur.

“Dünyamız Pamuk Şeker” dediğin güzellik, mutluluk nedir sence? 

Sağlığınız yerindeyse ve sevdikleriniz yanınızdaysa, işte 'Pamuk Şeker' gibi bir dünya. 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersin? 

Herkese şuana kadar olan destekleri için çok teşekkür ediyorum. Her anıma, heyecanıma tanıklık eden belli bir kitle var. Daha da güzel yolları, bana inanlar ile birlikte ve daha da büyüyerek yürüyeceğiniz, inanıyorum

Doğum Tarihi:13.08.1994

Burcu: Aslan

En sevdiği huyu: Sabırlıyım ve kolay kolay pes etmiyorum

En sevmediği huyu: Takıntılıyım ve her şeyi kontrol altında tutmak istiyorum

Uğurlu sayısı: 13

Uğurlu günü: Pazar hariç, her günü seviyorum 

En sevdiği renk: Mavi

En sevdiği çizgi film: Şirinler

En sevdiği söz: ‘’İzimi bırakacağım, böylece insanlar bilecek ki buradaydım…’’ (Beyonce /I was here)

Söyleşi: Elif Günay

Fotoğraf: Zeynep Aydın