RÖPORTAJ: AYŞENUR MAMA

Estetik Medikal doktoru, aynı zamanda “En Güzel Kader” şarkısıyla da müzik sektöründe önemli bir çıkış yakalayan Dr. Ramadan Müminoğlu ile yaşamına, estetik medikal işlemlerine ve müzik yaşantısına dair çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik…

Sizi tanıyabilir miyiz? Ramadan Müminoğlu kimdir?

32 yaşındayım. Yunanistan’da doğdum. 3 yaşından sonra ailemle Türkiye’ye geldik. İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmit’te okudum. Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra İtalya’da eğitimimi tamamladım.

Tıpta uzmanlık alanı olarak medikal estetiği seçtiniz. Bu alanı seçme nedeniniz nedir?

İki ablam da doktor. Onların tıp okumuş olması, meslek seçimimde ve tercih yapmamdaki en büyük etkendir. İstediğim ve severek okuduğum bir bölümdü. Okul yıllarımda müzik, dans, tiyatro ve resim alanlarıyla da yakından ilgilenirdim. Sanat ile ilgili branşlarla uğraşırken kendimi çok huzurlu hissediyorum. Estetik medikal hekimliğini seçmemdeki en büyük sebep bu olmuştur. Çünkü estetik medikal hekimliği, sanat işidir.

Bizlere en çok tercih edilen estetik medikal işlemlerinden bahseder misiniz?

Botox ve dolgu, en çok uygulanan işlemlerdir.

Botox: Bilinenin aksine botox, yılan zehri değildir. Bakterilerden elde edilen bir toksin aslında. Uygulandığı alanda kasları gevşeterek çizgilerin azalmasını sağlar. 25 yaş itibari ile şikayeti olan kişilere uygulama yapılabilir.

Dolgu: Yüz dolgusu derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırma, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir. Yüz dolgusu sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır ve yüzdeki yaygın ifade giderilmiş olır.

Bu işlemler önemli riskleri içerisinde barındırıyor mu?

Botox ve dolgu işlemleri uzun yıllardır kozmetik sektöründe güvenle kullanılmakta olup FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmış ürünlerle işlemleri komplikasyonsuz bir şekilde uygulayabiliyoruz. Emziren ve hamile bayanların uygulama yapmaları önerilmiyor.

Yan etkileri var mıdır?

Yan etkileri yok denecek kadar az ve geçicidir. Hafif bir baş ağrısı, birkaç günde iyileşen makyajla kapatılabilen morarma olabilir. Hatalı uygulamaya bağlı olarak botox, göz kapağına yakın bir noktaya doğru kayarsa üst göz kapağının geçici olarak aşağı sarkması gibi bir durum ortaya çıkabilir. Ancak bu çok nadir olarak görülen bir yan etkidir.

Mesleğiniz haricinde neler yapıyorsunuz? Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Okul yıllarımdan kalma çok severek yaptığım alışkanlıklarıma devam ediyorum. Karakalem çalışması yapıyorum. Bildiğiniz gibi müzikle ilgileniyorum. Düzenli spor yapıyorum. Seyahat etmeyi seviyorum. Arkadaşlarımla vakit geçirmeyi; sinema, tiyatro gibi etkinliklere katılmayı seviyorum.

Doktorluğunuzun yanında sizi müzisyenliğiniz ile de tanıyoruz. ‘En Güzel Kader’ adlı şarkınızdan ve klibinden bahseder misiniz bizlere?

Uzun zamandır yapmayı planlayıp ertelediğim bir projeydi. Artık zamanının geldiğini düşündüğüm bir dönemde Güven Baran’ın bu bestesini duyduktan sonra harekete geçtim. Çünkü şarkının sözleri beni çok derinden etkilemişti. 3 ay gibi kısa bir sürede stüdyo kayıtları ve klip çekimi tamamlandı.

Müzik sizin için neyi ifade ediyor?

Müzik kişiyi önce kendisi ile sonra diğer insanlarla ve evrenle bütünleştiren en etkili yoldur. Bu yüzden müzik, insanların evrensel dilidir. Müzikle uğraşmayı seviyorum. Çünkü müziğin ruhumu dinlendirdiğini düşünüyorum.

Müzik sektörüne güzel bir giriş yaptınız. Bu alanda devam etmeyi düşünüyor musunuz? Sizi farklı alanlardaki projelerde de görebilecek miyiz?

Tabi ki devam etmeyi düşünüyorum. Modellik  ve oyunculuk ile ilgili uzun süredir gelen teklifler var. Henüz kendi kişiliğime uygun bir teklif gelmediği için hiçbirini değerlendirmedim. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. İlgimi çekecek bir proje olursa tabi ki gerçekleştirebilirim.

Yurt dışında doğmuşsunuz. Türkiye’de yaşamayı tercih etme sebebiniz nedir?

Uzun süre yurt dışında da bulundum. Kendimi Türkiye’de daha mutlu ve huzurlu hissettiğim için İstanbul’da yaşamayı tercih ettim.

Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz?

Hayaller başlangıçta birçok kez imkansız görünür, daha sonra olası ve yeterince istekli olunursa, sonunda kaçınılmaz olurlar. İnsan kendi gücüne inanır ve güvenirse hayatının her anında mutlu ve başarılı olur. Hedeflerine, hayallerine kolaylıkla ulaşır.

İç huzuru hissederek kendinizle barışık yaşamak, başarılı olabilmek için en güzel yaşama şeklidir. Hayata bakış açımız iyimser bir noktada olmalı. Bu sayede bizi mutsuz edecek bir seçenek kalmamış olur. Asla unutmamamız gereken şey şu ki; “Mutluluğu yaratma gücü, bizim elimizde…”

RÖPORTAJ: AYŞENUR MAMA