Gökçe Türk, Stüdyo Lonca’da tamamlanan single çalışması “Beyefendi”yi DMC yapımcılığında müzikseverlerle buluşturdu. Dijital platformlarda dinleyiciye sunulan Beyefendi'nin düzenlemesini İlker Bayraktar ve Ayda Tunç Boyacı üstlendi. 

Şarkının söz ve müziğine imza atan Emre Olgun, "Beyefendi” şarkısını Gökçe Türk'e özel olarak yaptı Bütün kadınlara ve ayrılık acılarına adanmış bir aşk şarkısı olan "Beyefendi" için Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde Volkan Günsür yönetmenliğinde çekilen video klip sosyal medyada kısa zamanda dikkat topladı. Bizler de bu kadar kısa sürede dilimize dolanan “Beyefendi” için Gökçe Türk ile bir araya geldik. Şimdi sizlerle…

Merhaba Gökçe Hanım nasılsınız?

Çoook iyiyim. Hep heyecanlıyım, ya siz? 

Geçtiğimiz haftalarda ‘Beyefendi’ adlı çok güzel bir single ile karşımıza çıktınız. Şarkıdan biraz bahsetmek ister misiniz?

Elbette, şarkım söz müzik Emre Olgun'a ait. Emre benim çok yakın arkadaşım, yıllarca beraber sahne aldık onunla. Bir akşam beni aradı ve bana; “Tam da sana göre bir şarkı yaptım, hemen gelip okuman lazım” demişti. Gidip şarkıyı okudum ve sanki şarkı 40 yıldır benimmiş de benim haberim yokmuş gibi sarıp sarmaladı beni. Sonra ortaya böyle bir proje çıktı. Çok mutluyum.

Şarkının adı ‘Beyefendi’ ama şarkıyı tüm kadınlara armağan ettiğinizi söylemişsiniz, neden?

Duyuyor musun 'Beyefendi' yokluğun bıçak kesiği, diyorum şarkıda. 'Beyefendi' gidiyor yani. Kadın yalnız kalıyor. Sebep de 'Beyefendi' yani… O yüzdendir “tüm kadınlara gelsin” deyişim. Üzerine alınmak isteyen veya şarkımı dinleyip seven beyefendilere de elbette selam olsun :)

“Beyefendi İşte Böyledir”

Bir beyefendi nasıl olmalı?

Ayakları yere sağlam basan, spor yapan, vicdan sahibi merhametli, çalışkan, sevgiye önem veren; iyi bir adam olmalı…

Klip de en az şarkı kadar duygusallık barındırıyor. Klipten de bahsetmek ister misiniz?

Klibimi Volkan Günsür çekti. Çok severim onu. Çok rahat çalıştık. Sade bir klip olsun istedik. Şarkı duyulsun ve şarkı yaşasın istedik. Drama etmeden, aşk acısı çeken bir kadın var ve evde yalnız başına kalmış, şarkısını söylüyor :)

Şarkının sözleri nasıl çıktı ve şarkı size nasıl geldi bir hikayesi var mı şarkının?

Emre'ye sorarız beraber :) söylerken ben, elbette yaşıyorum hikayemi. O yüzden size de geçiyor zaten. Herkesin bir hikayesi var da biz şarkıcıların hikayeleri olduğunda işimize yarıyor, iyi geliyor.

Sahnelerden önce sizi motor pistlerinden tanıyoruz motor sporlarını sevdiğinizi de söylemişsiniz şarkı ve sahnelerinize bunu yansıtma planlarınız var mı varsa neler olacak?

Şimdilik bu alanda geliştirmek istediğim bir projem yok.

Motor tutkunuz nasıl başladı?

Araba severim ben motordan ziyade. Beygir gücü yüksek araçları. Kurumsal firmamda başladığım zaman diyebilirim, onun haricinde sorsalar sadece “araba işte” derdim :)

Çok küçük yaştan beri müzikle ilgileniyorsunuz küçükken de kafanızı çamaşır makinesine sokup şarkı söylermişsiniz biraz bu hikâyelerinizden ve serüveninizden bahseder misiniz?

Eveet Elif :) 8 yaşındayım, çamaşır makinemiz de evin holünde dururdu. Annem her o uzunca hole baktığında, beni yolu kapamış, kafamı makinenin içerisinde bağıra bağıra şarkı söylerken görürmüş. Ekosu güzelmiş, diye :) Ekosu güzel dediğimi de hatırlıyorum tabi :) yoksa böyle bir tuhaflık ancak yüksek bilinçle yapılır.

“Kadir İnanır İle Unutulmaz Anı”

Yeni single çalışması “Beyefendi”yle yükselişine devam eden Gökçe Türk, efsane oyuncu Kadir İnanır ile yaşadığı çocukluk anısını paylaştı!

Gökçe Türk, 10 yaşında sahne aldığı Samsun Fatsa'da Kadir İnanır için şarkı söyleyişini ve nasıl tanıştıklarını şöyle anlattı "Kadir İnanır bir zamanlar yaptığı meşhur televizyon programı Böyle Gitmez ekibiyle sahne aldığım yere gelmiş ve beni dinledikten sonra 'Kim bu kız? Çağırır mısınız yanıma?' demiş. Hem ekibi, hem de gazeteciler orada sempatiyle bizi izlediler. Beni kucağına oturtup şarkı söyletti, sohbet etti. Öyle güzel ilgilendi ki beni Kadir İnanır'ın yeğeni zannetmişler. Ertesi gün gazetelere 'Kadir İnanır ve yeğeni muhteşem gece geçirdi.' başlığıyla haber yapıldı. Yine bir sahneme gelirse Ona bir daha şarkılarımı söylemek istiyorum" diyen sanatçı tanıştıkları günden hatıra sakladığı fotoğrafla da takipçilerinin ilgisini çekti.

Şarkıyla ilgili geri dönüşler nasıl? Beklediğiniz başarıyı elde ettiniz mi ya da korktuğunuz bir şey başınıza geldi mi bu süreçte?

Valla yorumlar harika. Gelen yorumların hepsine bayılıyorum. Kötü yorumları da, bir şarkıcının kamçısı diye düşünüyorum ama ince bir çizgi var o durumda da, aksi halde emeğe saygı duyulması gereken bir platformunda olduğumuzu unutmamalarını rica ediyorum.

Yeni şarkı ne zaman gelir, ne kadar sürede bir yeni bir çıkış yapılmalı sizce?

Şimdi sizlere sürprizimiz var. 'Beyefendi'nin başka bir versiyonu ile karşınızda olacağız. Eminim, hatta çok eminim bayılacaksınız :) Sonrasında, kısa bir süre sonra da yepyeni bir single çalışması olacak, durmak yok, yola devam :)

Kendinizle baş başa kaldığınızda ortaya çıkan ve kimsenin bilmediği bir özelliğiniz var mı?

Ben enerji ile çalışırım. Kolay kolay beni kimse yıkamaz o sebeple. Ve çok dua ederim. İnancım sonsuz yukarıdaki sisteme… Ve şarkı yazarım, tek başıma kaldığımda. Yalnızlığı da severim bu arada…

“Çocuk Mucize”

Evlilikle ilgili düşünceniz nedir?

Yuva kurmak muhteşem bir şey! Hele çocuk mucize…

“Estetiğim Yok Ama Yaptırabilirim”

Sesiniz kadar güzelliğinizle de ilgi çekiyorsunuz. Çok duru bir güzelliğiniz var. Doğallıktan yana mısınız? Uçuk fikirler de sever misiniz?

Hiçbir estetiğim yok. Ama gerekirse yaptırırım. Memnun olmadığım bir yerim olursa, bu fikre kapalı değilim ama uçuk fikirlere çok açık değilim :)

Bir kadın ayrılık acıları karşısında nasıl durmalı, siz nasıl bir aşk kadınısınızdır?

Hem nasıl aşk kadını... Eteklerimden aşk akar benim. Ayrılık, tuhaf bir histir. Bir saat önce canına soktuğunu, bir saat sonra öldürmeye çalışıyorsun içinde. Ama sevdaya dahil unutmayalım :) her şey gibi o da zamanla geçiyor. 'Zaman' çok mühimdir.

Müzik piyasasını eskiye göre değerlendirmek isterseniz, neler söylersin eski ve yeni sanatçılar sizce nasıl ayrılıyor?

Bir pop müzik var, bir de popüler müzik var. Pop müzik tarafını, daha oturmuş, kendine güvenen, tüm şarkıları canlı okuyabilecek bir kısım olarak görüyorum. Popüler müzik, eğlence sektörüne katkı sağlamak adına, genç yeteneklerin kendilerine izin verildiği, elbette çok ama çok önemli taraf ve sürekli değişen dinlenme oranları gibi bir kısım görüyorum.

Müzik piyasasının bu denli sosyal medya üzerinden yürütülmesi hakkında neler söylersiniz?

Sosyal medya her şey oldu artık. Her şeyimiz. Hem muhteşem hem de korkutucu...

Kendinize ait bestelerin var mı, ya da yapmayı düşünüyor musunuz?

Bestem henüz yok ama kafaya koyduğumu yapmamın verdiği yetkiye dayanarak, kesin bir gün yapacağım :)

Eğer sanat camiasından biriyle düet yapacak olursanız bu kim olsun istersiniz?

Tarkan :)

Canlı sahneler de yapıyor musunuz? Şu anda konserleriniz ya da sahneleriniz var mı?

Sahnelerimizin hepsini canlı yapmayı düşünüyoruz zaten. Sahne konserlerimiz olacak. Hepsini duyuracağız.

Repertuvarınızda genellikle ne tarz müzikler oluyor söylemem dediğiniz bir tür var mı? Bu tür sahnede sizden istenirse söyler misiniz?

Ne isterlerse söylerim derken, elbette bildiğim ve ses yapımın gerektirdiği ölçüde benden istenileni söylerim.

Uzun vadede müzikle ilgili neler yapmayı düşünüyorsunuz ya da müziği şu noktada bırakırım dediğiniz bir yer var mı?

Müziği bırakmayı düşünmüyorum öncelikle. Uzun vadede ise, ben sadece sahnede şarkılarımı söylemek istiyorum. Çok çalışmam gerektiğini, çok yollar gitmem gerektiğini biliyorum. Savaşmaya hazırım :)

Şu sıralar en çok dinlediğiniz 5 Şarkı desem bana neler söylersiniz?

Ersay Üner- İki Aşık, Emre Olgun- Yüz Kere Bin Kere, Sıla- Muhbir, Aysel Yakupoğlu- Gün Gelir, Tarkan- Beni Çok Sev...

Popülerlik ve medyatik olmak nasıl ayrılır ve siz hangisi olmak istersiniz?

Ben, belli bir duruş sergileyen, kaliteli işler yapan, ekibi ile çok sağlam ilerleyen, pop müzik sanatçısı olmak istiyorum. Aksi halde medyatik olmak balon gibidir. Bugün şişersin, yarın seni biri söndürür. Yapılan iş ile anılmak lazım.

“Hayvanlar, Sevilmez Mi Yaaa”

Şarkıda da "başımızda gamlı baykuş" diyorsunuz. Baykuşlar kimine göre uğursuzluk kimine göre bilginlik ve şans getirir. Siz ne düşünüyorsunuz? Var mı öyle uğruna inandığınız şeyler ya da uğursuz dediğiniz canlılar?

Baykuş yırtıcı olduğu için şarkıda kullanıldı. Kesinlikle hiçbir canlının uğursuzluğu söz konusu olamaz. Uğur anlamında 'Fil'... Onların enerjilerine ve güçlerine bayılırım. Sonra köpekler… Kıyamıyorum onlara. Zaten bir köpeğim var adı: 'Püskül' :)

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Onları çok seviyorum. Yeni kavuştuk, ancak kavuştuk ama yorumları, destekleri harika. Şarkılarımı, beni takip etsinler. 'Beyefendi' yi bangır bangır dinlesinler :)

Doğum tarihi: 11 Ocak 1985

Burcu: Oğlak

En sevdiği huyu: Hırs

En sevmediği huyu: Herkesi kendi gibi görmesi

Uğurlu sayısı: 8

Uğurlu günü: Cumartesi

En sevdiği renk: Kırmızı

En sevdiği çizgi film: Casper

En sevdiği söz: Aşk

Söyleşi: Elif Günay