Sosyal medyanın her geçen gün ortaya çıkardığı kafadar Dj’leri Ecem Aka ve Ebru Öztürk gün geçtikçe en sevilen isimler arasında. 

Sahne aldıkları mekânlarda müşteri kitleleri sayesinde adları camialarında “Bereketli Dj’ler” olarak anılan Ecem Aka ve Ebru Öztürk kısa sürede elde ettikleri başarı sayesinde herkesin ilgi odağı oldu. 

Sadece İstanbul değil, Erzurum, İzmit, Bursa gibi birçok ilde kulüp tarzı yerlerde ve düğünlerde tercih edilen ikili yeni çıkaracakları “Tehlike” adlı singleleri ile de piyasayı sallamaya hazırlanıyorlar. Bizler de bu iki güzel ile bir araya geldik. Şimdi sizlerle…

Merhaba Ecem ve Ebru nasılsınız?

Çok iyiyiz teşekkürler.

Yeni yıla yepyeni bir şarkı ile giriyorsunuz. Şarkınızın çok yakın zamanda çıkmak üzere olduğunu biliyorum ne söylersiniz?

Evet, Elif Hanım. “Tehlike” adında bir şarkıyla geliyoruz. Şarkımız, sanatçı, besteci, söz ve müzik ustası bir arkadaşımız olan Süleyman Akyıldız’ın şarkısı. Bizler şarkı sözünü ondan satın aldık. Okuma koçluğumuzu da Süleyman Akyıldız yaptı. Şarkımızın aranjesi Cihat Uğurel’e ait. Bizim söylediğimiz herkesin seveceği bir şarkı diyebiliriz. 

Uzun süredir şarkı çıkarmak istediğini söyleyen Bereketli Dj’ler Ecem Aka ve Ebru Öztürk, çok güvendikleri ve içerisinde “Tehlike” olan bir şarkıyla geleceklerinin müjdesini veriyor. 

“Tehlike”, nasıl bir şarkı olacak?

Atarlı, giderli bir şarkı diyebiliriz. Demet Akalın şarkıları gibi biraz. Yani kızların eski sevgililerine laf sokabileceği, snap atabileceği bir şarkı. Çünkü genelde kızlar sevgilisinden ayrılıp kulübe geliyor. Kulübe geldiğinde çalan şarkılardan " Şu anda kulüp de keyfim yerinde arasan da seni duymuyorum" gibi şarkılarla snap çekiyor. Biz de böyle bir şarkı yaptık. Eski sevgililerine bol bol armağan etsinler istedik.

Kısa sürede Dj’lik anlamında herkesin aradığı ikili oldunuz. Onca meslek arasından neden Dj olmak?

Müziği sevdikten sonra yeteneğimizin doğrultusunda kendimize yakışanı yapmayı gayret ettik Elif Hanım. Şarkı söylemeyi de deneyeceğiz ama bu sanatsal bir durum değil sadece eğlenceye yönelik çalışma oldu. Biz kendimizi müzikle eğlendirmenin başarılı isimleri olmayı hedefliyoruz. O yüzden de yaptığımız en iyi işi yapıyoruz. 

Dj olmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Dj olmak müzikle daha iç içe yaşamayı ve araştırmaya yönlendirdi bizi. Yine evimizde ailemizle normal hayatımıza devam ediyoruz. Kimsenin zannettiği gibi farklı bir hayat yaşamıyoruz.

Çok sevdiğim Selçuk Aka'nın kızısın Ecem. Buradan kendisine de selamlarını iletiyorum. Aileleriniz nasıl tepki verdi kızlar Dj olmanıza?

Bizim ailemiz bizi iyi tanıdığı için bir tepki göstermedi. “Hayırlı olsun” dediler. Ailemizin tepki göstermesi için de bir sebep yok. Nasıl sabah işçi kalıp işine gidiyorsa biz de sahne saatimiz geldiğinde işimizin başında oluyoruz ve insanları eğlendirerek stresli gündemlerinden uzaklaştırıyoruz. Bizim işimizde bu...

Onca Dj arasından sizi ayıran neydi, nasıl birden bu kadar duyuldunuz?

İnsanlara doğru şarkıları verdiğinizde seviliyorsunuz ve aradan sıyrılıyorsunuz. Ayrıca Dj performanslarımızı da çeşitli showlar ekleyerek insanların daha samimi bulduğu bir eğlenceye imza attık. Batı sentezi perküsyon aletleri çalan arkadaşımızla Türk müziğine yakınlaştırarak harmanladık ve bu sevildi. Kabine  çıktığımızda hep güldük ve enerjimizi yüksek tuttuk. Buda bizi farklı kıldı.

Bu sıralar istek gelen 5 şarkı desem?

Edis, Çok Çok. Turan Şahin, Ya Ben Anlatamadum. Demet Akalın, Kulüp. Tarkan, Yolla. Hande Yener’in yeni albümündeki şarkılar.

İki genç kadın olarak bu mesleğin zorlukları nasıl yansıdı hayatınıza?

Biz bu camiadaki insanlarla işe başlamadan önce dosttuk ve bu dostluklarımızı devam ettiriyoruz. Siz nasıl davranırsanız karşınızdaki siz öyle davranır. Biz saygı duyduk, saygı gördük. Herhangi kaygı veya yanlış bir şey yaşamadık. Bundan sonrada yaşayacağımızı da sanmıyoruz.

İşinizi çok sevdiğinizi her yerde gösteriyorsunuz. Bu mesleğe devam ettiğiniz süre boyunca iş değil de aşk yapıyorsunuz diyebilir miyiz?

 Sevmediğiniz bir işte başarılı olmazsınız, Elif Hanım. Çok şükür ki biz sevdiğimiz işi yapıyoruz. Bizi dinlemeye gelenler ne kadar eğleniyorsa biz de o kadar eğleniyoruz. Yani çok eğleniyoruz. Evet, bizim aşkımız, işimiz.

Mesleğiniz ile geçen bir günde neler yapıyorsunuz?

Dünya listelerinde yeni çıkan eserleri araştırıyoruz. Kendimizi müzik çalma konusunda geliştirip Türkiye’nin önemli Dj’lerinden ders almaya devam ediyoruz. Sahnemizin olduğu gün çalacağımız şarkıları gözden geçiriyoruz. Listelerimizi kontrol ediyoruz ve o gün çok iyi dinlenmiş olmaya özen gösteriyoruz.

Dj'liğin en sevdiğiniz kısmı nedir?

Kabinde özgürüz ve içimizden geldiği gibi davranıp sevdiğimiz eserleri çalıyoruz. Kabinden insanların mutluluğunu izleyip, eğlencelerine ortak olmaktan daha güzel bir şey var mı?

Sadece kulüp tarzı mekanlarda mı yer alıyorsunuz yoksa başka organizasyonlar da oluyor mu?

Festivaller, doğum günleri, partiler, şirket geceleri yanı işimizi saygınlıkla yaptığımız her yerde sahne alıyoruz. Kısacası müziğin olduğu işimizle katkı verebileceğimiz her yerde olmaya hazırız.

Adınız neden “Bereketli Dj'ler” kim verdi bu ismi size, ilk nasıl ortaya çıktı?

Gittiğimiz her mekanda yoğun talep olunca ve çalıştığımız yerler çok iyi kazanç elde ettiği için bize “Bereketli Dj'ler” ismi takıldı. Aslında bunu ismi bizi dinlemeye gelenler değil, çalıştığımız mekanların sahipleri ve işletmecileri yakıştırdı. Böyle bir yakıştırma da bize mutluluk veriyor.

Bir Dj uzaktan nasıl anlaşılır? 

Kendinden emindir ve mutlaka dikkat çeker.

İstanbul dışında şehirlerde de sahne alıyorsunuz? Peki, önümüzdeki zamanlarda yurtdışı projesi ile de karşımızda olur musunuz?

 Tabii gelecek. Yurtdışındaki gurbetçi vatandaşlarımızdan böyle bir talep var. Ama bizim yaptığımız iş sadece gurbetçilere değil, müzik dilinin evrenselliğine inanan herkese hitap ettiğini söylemeliyiz.

Ecem’ciğim, geçtiğimiz aylarda ki doğum gününü işinin başındayken kabinde kutladın. Seni seven onlarca kişi ile bir arada yeni bir yaşa girmek sana neler hissettirdi? Planlanmış bir şey miydi bu gece?

 Teşekkür ederim Elif Hanım. Hayatımda hiç bir şeyi planlı yapmayı sevmem. Hayatı doğal akışında yaşarım.  Salı günleri sahne aldığımız Kuruçeşme’deki mekanımız da sahne günümüzle doğum günüm denk geldi. Bize sevgi ve saygısı olan insanlar dinlemeye geliyor onlarla doğum günümü kutlamak benim için hem keyif hem mutluluk vericiydi. Ayrıca bu kadar kalabalık doğum günü ilk kez kutladım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

Ebru sen de böyle bir sürpriz beklersin artık değil mi?

Kesinlikle evet. Ecemi o gün çok kıskandım. Kulüp full doluydu. Herkes bir ağızdan Ecem’in doğum gününü kutladı. Ben de Ecem’e misilleme olsun diye doğum günümü çaldığımız yerde kutlayacağım.

Dj olmadan önce nasıl hayatlarınız vardı kızlar? Siz nasıl tanıştınız?

Ecem Aka: Ben cilt uzmanlığı üzerine okudum ve hastanede çalışıyordum. Ebru ise, halka ilişkileri bitirmişti ve özel bir şirkette yönetici asistanı olarak çalışıyordu. Biz arkadaş ortamında tanıştık ve tanışalı 13 yıl oldu. Artık arkadaş iş ortağı değil, kardeşten de öteyiz. O zamanlarda müziği yakından takip ediyorduk ve arkadaşlarımızla arada eğlenmeye gidiyorduk. Sonra bu yerlere geldik. 

İş yüzünden ters düştüğünüz zamanlar oluyor mu?

Biz kardeş gibi olduğumuzdan birbirimizi ne kıskanıyor ne de art niyet taşıyoruz. Her konuda birbirimize dürüstüz. Dürüstlüğün ve samimiyetin olduğu yerde kötülük olmaz.

Bu dostluğunuz bir gün biterse ne yaparsınız? 

Biz bitti demeden bitmez zaten ayrılmak istiyorsanız ayrılırsınız bizim öyle bir niyetimiz yok..

“Bizi dinleyen herkes ailemiz gibi oldu” diyorsunuz. Gerçekten sizi dinlemeye gelen onca insana hitap etmek zor olmuyor mu, herkes farklı kişiliklere sahip sonuçta?

 Biz şarklarımızla, çaldığımız eserlerle insanlara hitap ediyoruz. Bu yüzden de müziğin kişiler arasındaki iletişimin gücüne inandığımızı işimizle ispatlıyoruz.

İdol aldığınız ya da hedef olarak belirlediğiniz bir Dj var mı?

Çok kıymetli, işini başarıyla yapan isimler çok var ama bizim birlikte de çalışma zevkine kavuştuğumuz çıkartacağımız şarkımızın aranjesini yapan Dj Cihat Ugurel ve Dj eğitim aldığımız Emre Kurtişler’i örnek alıyoruz. Ayrıca dünyaya açılan Mahmut Orhan’ın da müziklerini beğeniyoruz.

Yurtdışındaki Dj ve Türk Dj'ler arasında nasıl farklar, avantajlar ve dezavantajlar var sizce?

Türk müziğiyle batı müziği arasında büyük farklar olabilir ama Dj’lik konusunda Avrupalı Dj’lerden eksiğimiz olmadığını söyleyebiliriz. Eğlence anlayışımız batıya yaklaştıkça bu daha net görülecektir. Dj olarak önce ülkemizde sevilmeyi hedefliyoruz. Avrupa’daki meslektaşlarımızla sonra yarışırız.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Herkesin mutlu olması ve eğlenmesi için müzik yapıyoruz. Stresten uzaklaşmak ve kafanızı boşaltmak istiyorsanız bizi takip edin. Bu güzel röportaj için size ve gazetenize de teşekkür ederiz Elif Hanım. Herkese sevgiler...

  

Ecem AKA:

Doğum tarihi:15 Kasım 1991

Burcu: Akrep

En sevdiği huyu: Samimi ve Doğal olmak

En sevmediği huyu: Bazen çok takıntılı olabiliyorum

Uğurlu sayısı: 9

Uğurlu günü: Cuma ve Salı

En sevdiği renk: Siyah

En sevdiği çizgi film: Tom ve Jerry

En sevdiği söz: İnsan Sevebildiği Kadar İnsandır.

Ebru Öztürk:

Doğum tarihi:27 Ağustos 1993

Burcu: Başak

En sevdiği huyu: İçten olmak

En sevmediği huyu: Sivri Dilli olmak

Uğurlu sayısı: 6

Uğurlu günü: Cuma 

En sevdiği renk: Kırmızı

En sevdiği çizgi film: Tom ve Jerry

En sevdiği söz: Kendi Işığına Güvenen Başkasının Işığından Rahatsız Olmaz.

Söyleşi: Elif Günay

Fotoğraf: Zeynep Aydın