Geçtiğimiz aylarda yeni single'ı "Yaz Aşkları"nı sevenlerinin beğenisine sunan Bahadır Sağlam, bu şarkıyla da büyük beğeni topladı.

2014 yılında yayınlanan ve kendisine birçok üniversite tarafından En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı Ödülü’nü getiren “MAVİ” albümünün ardından tek şarkılık single çalışması “Yaz Aşkları” ile sevenlerine yaz sürprizi yaptı. Bizlerde kendisi ile bir araya geldik şimdi sizlerle...

Merhaba Bahadır Bey nasılsınız? 

Merhabalar, Elif Hanım. Çok teşekkür ederim. Umarım siz de iyisinizdir.

Teşekkür ederim. Silerle bir araya gelince çok daha keyifliyim. Röportaj talebimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Geçtiğimiz ay çıkarttığınız tek parçalık 'Yaz Aşkları' adlı single çalışmanızdan biraz bahsedelim istiyorum. Nasıl ortaya çıktı?

‘’Yaz aşkları’’ yaklaşık olarak 4-5 yıllık bir şarkı. Çok önceden hangi ruh haliyle yazdığımı çokta düşünmediğim şarkılarımdan birisidir. Çok özel bir hikayesi yok diyebilirim. Duygularımın beni yönlendirmesini seviyorum. O an ne hissediyorsam, nasıl hissediyorsam onu yazıyorum ve onu besteliyorum.

Sözleri nasıl çıktı ortaya bu parçanın?

Datça’ yı çok severim. Sıradan bir tatil günüydü. Güneş, deniz kum derken, önümde deli gibi birbirine bağıran bir çift dikkatimi çekti. Kavga giderek alevlendi ve kız toparlanarak plajı terk etti. Çocuk kızın arkasından durdurmak için hamle yapmayınca, yan tarafta yaşını almış bir amcamız ‘’ yaz aşkı bunlar’’ diye mırıldandı.

İşte tam o dakika not defterimi çıkartıp karalamaya başladım. Ben sözleri toparlamaya çalışırken plajda Sezen Aksu’nun şarkısı bitiyor, Yıldız Tilbe’nin şarkısı başlıyordu…

Yaz aşkları hakkındaki gerçek düşünceleriniz nelerdir? Şarkınızdaki gibi ayrılıkları da beraberinde getireceğini mi düşünüyorsun?

Benim başıma gelmedi. Ama çok insanın yaz aşkıyla çalkalandığına şahit oldum. Bu birazda hissedilen duygunun yoğunluğuyla alakalı bence. Aşkı gelip geçer diye karşılarsanız, sizi ciddiye almaz ve sadece uğradığı bir duraktan ibaret olursunuz.  

Dostluk mu, aşk mı?

Kesinlikle aşk… Biz, en çok bize benzeyeni sevmiyor muyuz? Bu karşı cins içinde geçerli, en iyi dostumuz içinde. İlla romantizm yaşamak gerekmiyor. Dostlukta, anne-baba da, sevgilide, kardeşlikte ve hatta cansız ruhsuz bir objeye duyduğumuz sevgide bile aşk vardır. 

Şarkı nasıl tepkiler alıyor gelen tepkilerden memnun musunuz?

Şu an için her şey yolunda. Listelere girmeyi başardı. Dinleyici farklı şeyler duymayı seviyor. Tabi bunu dozunda yapmak lazım. Beğeni alması beni mutlu ediyor haliyle.

Şarkının klip çekimi nasıl oldu, çekimlerde neler yaşadınız?

Yorucu ama bir o kadar eğlenceli çekimler yaşadık. İzmir’de eski Çeşme yolunda ‘’Ildırı’’ isminde küçük bir kasaba var. Orda çektik klibi. Çeşme’deki Ildırı köyü kendine has yapısını ve dokusunu kaybetmemiş şirin bir köy. Mutlaka gezilmesi görülmesi gerekilen bir yer. Çekimler boyunca bize sonsuz yardımda bulunan halkıda cabası. Bir kez daha teşekkür ediyorum onlara. Çok eğlendik çekerken. Gün sonunda tüm ekiple beraber denize atladık.

Şarkının video klibi sinema dünyasının ödüllü yönetmeni Caner Erzincan tarafından çekildi. Onunla nasıl bir araya geldiniz?

Caner Erzincan ile 2 seneyi aşkın dostluğumuz var. Çalıştığım firma aracılığıyla tanışmıştım. Dedim ya kendimiz gibi olan insanları severiz diye, işte Caner Erzincan tamda bu tanıma uyuyor. İş haricide ayrı bir abi kardeş paylaşımımız var. Bildiği her şeyi bana öğretmekte sağ olsun.  

İlk albümünüz “MAVİ: Mutluluk, Aşk, Vefa ve İnanç’tan mı ortaya çıktı?

İlk albüm benim için çok sancılı ve zorlu bir süreçte oluştu. Dolayısıyla iyi bir albüm ismi olmalıydı. Şarkıların çoğunda da mavi kelimesinin geçtiğini fark edince, ismini ‘’MAVİ’’ koydum. Açılımı da; Mutluluk-Aşk-Vefa-İnanç. Hayatımızda olması gerektiğini düşündüğüm duyguların hepsi yani.

“MAVİ” ile yaptığım bu başlangıç bana tüm renkleri kattı…

Sence ülkemizde en çok hangi tarzdaki erkekler beğeniliyor?

Başarılı.

“MAVİ’nin açılımı”

“Şarkıların çoğunda da mavi kelimesinin geçtiğini fark edince, ismini ‘’MAVİ’’ koydum” diyen Bahadır Sağlam Mavi’nin açılımı da;” Mutluluk-Aşk-Vefa-İnanç.” Şeklinde açıkladı.

Yazdığınız şarkıların genelde hikayeleri oluyor mu, yazmak için neye ihtiyacınız var?

Hepimiz insanız ve hayattaki her şey insan için. İyi veya kötü anılar biriktirip hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz. Zaten bu yüzden insan değil miyiz? Ben hikayelerimi şarkılarıma taşıyorum Elif Hanım. Bazen de benim olmayan hikayelerden etkilenip yazıyorum. İyi bir gözlemciyim. Şarkılarımın sözlerini yazarken daha gerçekçi ve daha samimi sözler yazmaya çalışıyorum. Belki de dinleyenin kendinden bir parça bulması ve şarkıları benimsemesi, sevmesi, sahiplenmesi bu yüzden. Onlara kendilerini anlatıyorum aslında. İşin asıl sırrı bu bence.

İnternet üzerinde kendinize ait bir bloğunuz var. Blog kurmak nereden geldi aklınıza, nasıl karar verdiniz?

Yazmayı çok seviyorum. Ve yazdıklarım sadece benim olmamalı. Paylaşmak dünyadaki en güzel şey diye düşünüyorum. Düşüncelerim benim olabilir fakat aynı dünya üzerinde nefes alıp veriyorsak, yaptıklarımızı herkesin kullanmasına, okumasına, paylaşmasına da hakkı var demektir. 

 Fan kitleniz nasıl oluştu? İnsanlar sizi ilk nasıl fark etti?

‘’MAVİ’’ albümü müzik piyasasına ilk kez giriyor olmama rağmen iyi bir kitleye ulaştı. Şarkılarımı samimi bulmuş olmalılar ki dinleyiciler müzik listelerine beni de kabul ettiler. Her geçen gün daha çok dinleyiciye ulaşıyorum. Bu durumun farkında olduğum için, bende üzerime düşen görevi iyi bir şekilde yapmaya, onlara daha güzel şarkılar armağan etmeye çalışıyorum.

Şu sıralar neler yapıyorsunuz, yeni planlar var mı önümüzde?

-Son 2 aydır üzerinde yoğun bir tempoyla çalıştığımız bir sinema filmi var. Değerli hocam Caner Erzincan eşliğinde güzel bir işle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyorum. Bunun yanında müzik için planlarım ve yeni klip hazırlıklarımda devam ediyor.

Kendi çabalarımla buradayım”

2008 Akademi Türkiye ses yarışması birincisi Bahadır Sağlam, yarışma ile ilgili tekrardan konuşmak istemedi. “Yarışmadan sonra her şeyi kendi çabamla yaptığımı yeterince açıkladım. Daha fazla bunun üzerine konuşmak istemiyorum” dedi.  

Yaşayıp da unutamadığın bir anınız, hikayeniz var mı?

Herkesin hayatında unutamadığı bir an veya anlar mutlaka vardır. Benim çok fazla anım var. Birini paylaşmam gerekirse eğer, ilk sırayı 40.000 kişi arasından sıyrılıp birinci olduğum “Akademi Türkiye” ses yarışmasının final gecesi olur.

Bir erkek bakımlı olmak için ne yapmalı?

Bakım yapmalı :)

Eğer müzik hayatınızda olmasaydı kendinize nasıl bir yol çizerdiniz? Hangi mesleğe yönelirdiniz?

Açıkçası eğitim hayatıma devam ediyorum Elif Hanım. Galatasaray ve Haliç üniversitesi konservatuar mezunuyum. Bir yandan müzik üzerine yüksek lisansıma devam ederken, diğer yandan da kendimi sinema ve oyunculuk konusunda geliştirmeye çalışıyorum. Müzik hayatımda yeteri kadar yol kat ettikten sonra geri kalan hayatımı öğretim görevlisi olarak devam ettireceğim. 

İlerideki projelerinizde düet yapmak isterseniz bir araya geleceğin isim kim olur?

Hali hazırda bir düet projemiz var. Yakın zamanda onu da müzik severlerin beğenisine sunacağız. Ama hayallerimin arasında “Sıla” ile iyi bir şarkıya imza atmak da var.

Kendinize hedef olarak belirlediğiniz bir nokta var mı? Ne zaman en iyisi oldum dersiniz?

Hedefleriniz olmadan yol almanız imkansızdır. Hedeflerim var, fakat asla en iyisi oldum diye bir düşünce içerisine girmem. Her an her saniye yeni bir şey öğreniyorum ve bu asla bitmeyecek. Dolayısıyla oldum demek ahmaklıktır. 

En ütopik hayaliniz nedir?

Ütopik hayallerim hiç olmadı. Her zaman kararında hayal kurmuşumdur. Fakat bir gün uzaydan dünyayı canlı canlı izlemek isterim. Müzik harici ilgilendiğim konulardan biriside “uzay”dır.

Gerçekleştirmek isteyip de gerçekleştiremediğiniz bir hayalin var mı?

Çok şükür şimdiye kadar hayalini kurduğum her şeye kolay olmasa da ulaştım. Gerçekten istedikten sonra evren size hayalinizi sunuyor. En büyük hayallerimden biriside, iyi bir sanat okulu açmaktır. Yetenekli gençlere ön ayak olmak istiyorum. Yeteri kadar güç ve birikim sahibi olduktan sonra yapacağım ilk şey bu olacak.

İleride projelerinizde yurt dışına yöneltmeyi düşünür müsünüz?

Bunun için henüz çok erken. Ama ilerde bir gün düşünebilirim.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Konser ve programlarımızdan haberdar olmak isterlerse, tüm sosyal ağlar üzerinden @bahadirsaglam ismiyle bana ulaşabilirler. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi müzik, iyi film, iyi kitap ve iyi olan her şeyin arkasında dursunlar. Emek ve zaman harcanmış duygulara öncülük etmekten korkmasın, çekinmesinler. Sanatın daha çok gelişmesi ve ilerlemesi için buna ihtiyacımız var. Son olarak bu güzel sohbet için sizlere de teşekkürlerimi sunar her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim…

Doğum Tarihi: 14 Mayıs

Burcu: Boğa

En sevdiği huyu: Sabır ve istikrar

En sevmediği huyu: İnat

Uğurlu sayısı: 8

Uğurlu günü: Cuma

En sevdiği renk: Siyah-Beyaz

En sevdiği çizgi film: Jetgiller

En sevdiği söz: Ben uzandım dokunamadım, şarkılarım dokunsun…

Röportaj: Elif Günay

Fotoğraf: Zeynep Aydın