Daha önce bir TV yayınında Bosna’lı kardeşlerimşze hakaret eden Fetö sevicisi ROK lakaplı Rasim Ozan Kütahyalı isimli  şahıs, kamuoyunun büyük tepkisine rağmen geçen hafta yeniden ekranlara döndü ve ortalık ayağa kalktı. Malum şahsı ekrana çıkararak ahlak yerine reytingleri tercih edenlere, bu ülkenin insanlarının söyleyecekleri bir  şeyler elbette olacaktır.

Çünkü BEYAZ TV, Türk Halkının milli, manevi, ahlaki ve vicdani değerlerini hiçe sayarak reyting uğruna adını dahi anmak istemediğim bu şahsı tekrar ekrana çıkararak, terbiyesizliği  ve ahlaksızlığı ödüllendirmiştir.

Saygısızlık, küstahlık ve ahlaksızlık üreten bu ve benzeri şahıslara ekranlarda yer vererek Medya’daki kirlenme ve yozlaşmayı normalleştiren uygulamalar, toplumsal çöküntünün de yol taşları olmaktadır. Bir çok insanın katılımıyla oluşturulan “Ahlak Gönüllüleri Platformu”  tarafından yapılan çağrıda, pazartesi günü yayınlanan Derin Futbol programına katılarak Beyaz TV ekranlarına geri dönen Rasim Ozan Kütahyalı için "Her devrin müptezeli" ifadeleri kullanıldı.

Kamuya açık bir yayında terbiyesizce ve ahlaksızca konuşmanın elbette bir bedeli olacaktı...

Boşnaklara hakaret ettiği iddiasıyla "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan yargılanan ve hakkındaki zorla getirme kararına rağmen duruşmaya katılmayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Daha sonra utanmadan verdiği ifadesinde “can güvenliği olmadığı” gibi saçma bir iddianın arkasına sığınmıştı...

Kamuoyundaki tepkiler üzerine, yayımladığı yazılı açıklamasında “Bana ve aileme duydukları siyasi düşmanlığı kusmak için Boşnak kimliğini kullanmaya kalkanları kamuoyunun takdirine sunuyorum” diyen malum şahıs, aklınca siyaset üzerinden kendine yandaş ve destekçi aramaktadır. Konunun siyasetle hiç bir alakası olmadığı gibi siyasetin arkasına saklanmak, çocukça bir basitliktir.

17 Ağustos 2019 günü ekranlara döneceği iddiaları konuşulmaya başlanınca 100’ün üstünde STK’nın yayınladığı ortak bildiride, "20 ay önce Kütahyalı’yı kovanların bu tarihi hatayı yapacaklarına ihtimal vermiyoruz. Reyting uğruna ahlaki değerlerimizi hiçe sayarak bu kişiyi yeniden ekranlara çıkarmaya niyetlenenler varsa, büyük bir yanlışın içinde olduklarını fark etmeliler" denilmişti.

Milletvekili Saffet SANCAKLI, “İnanın insan demekten utandığım bu adamı, bu millet hak etmediği için karşı çıkıyorum”diyerek,  “Cemaat devlete sızıyor, cemaat devleti ele geçiriyor diyen Ergenekonculara karşı cansiperane ve en etkili savaşan ben oldum hocam’ diyen bu şahsın ekranlara taşınması 15 Temmuz şehitlerinin aziz hatırasına en büyük saygısızlıktır” ifadelerini kullandı. “Bu memlekette bir gün Zekeriya ÖZ’ün heykeli dikilecektir” diye bağıran bu şahsın hala dışarda olması bile büyük bir talihsizliktir... sözşeriyle devam eden  tepkili bir açıklama yaptı.

Açıklamda; Bağımsızlığa, milliyetçiliğe, Türk Ordusuna en galiz ifadelerle saldıran bu adamı kimler korur bilmiyorum. Bildiğim tek şey Türk Ordusuna düzenlenen kumpas davalarıını haysiyetsizce savunmuş bu adamın işlediği pislikler artık lağımdan taşmaktadır.

Konuya duyarlı Rumeli-Balkan kökenli STK temsilcilerinin oluşturduğu heyet tarafından yapılan çağrıda 25 Ağustos Pazar günü saat 21’de Gayrettepe'de bulunan Beyaz TV binası önünde protesto düzenleneceği açıklandı.

Ahlaki ve insani değerlerini kaybederek yozlaşmanın ekranlardaki uzantısı olabilecek kişileri her ne sebeple olursa olsun inat yapar gibi karşımıza çıkarmayın... Midemiz bulanıyor artık...

Bu terbiyesizliğe ve küstahlığa pirim veren Beyaz TV’yi ve Yetkililerini kınıyorum...