11.04.2020 tarihli köşe yazımızda en dikkat çekici olanı ise İngiltere Pirbringht Enstitüsü tarafından 20 KASIM 2018 tarihinde  Amerika birleşik devletleri Patent Enstitüsü’ne US.10.130.701 B2 numaralı Koronavirüs patent başvurusuydu araştırmalarımız sonucunda daha farklı paten başvuruları gözümüze çarpıyor bu patentler ise Covit -19 Biyometrik test kitleri patenti.

2015 Yılında RICHARD ROTHSCHILD tarafından Hollanda patent Enstitüsüne “US2020279585”(A1)  başvuru numarası ile Covit-19 Testi için sistem ve yöntemleri adı altında bir başvurusu bizlerin karşısına çıkıyor. 

   

2017 yılındaki patent başvurusu detay açıklamalarında Covit-19 gibi bir viral enfeksiyon olup olmadığını belirlemek için veriler analiz edilir. Belirleme yöntemleri ise akıllı bir telefona kablosuz olarak uzak bağlantı sayesinde bulut depolamaya iletilen anlık Nabız ölçümü ve Oksijen doygunluğu yüzdesini elde etmek ve bir nabız oksimetresi kullanmayı içerir. 

Verilerin doğru olduğundan emin olmak için kişinin akıllı telefonunda ki kamera veya kullanıcının hareketini ölçmek için akıllı telefon içindeki bir ivme ölçer kullanılır. 

Doğru veriler elde edildikten sonra, kullanıcının bir viral enfeksiyon’dan muzdarip olup olmadığını belirlemek için verilerin kullanıldığı (tek başına veya diğer hayati belirtilerle birlikte) buluta (veya ana bilgisayara) yüklenir. 

Patent başvurusu detayları bu şekilde burada dikkat etmemiz gereken konu ise kullandığımız akıllı telefonlar içindeki bir ivme ölçer sayesinde bizlerdeki Covit-19 mikrobunu teşhis etme yöntemi çok fazla ütopik gelebilir fakat bu durum sadece Covit-19 ile sınırlı olmayacağı daha bir çok ölçüm bilgi aktarımı yapabileceği sonucu ortaya çıkıyor.  Keza bir çok uzman son zamanlarda Covit-19 test kitlerinin ne kadar doğru oranda bilgiler sunduğunu tartıştığı son zamanlarda ivme ölçer ile Covit-19 teşhisi ister istemez akıllarda bir çok soru işaretine sebep oluyor. 

İkinci başvuru ise 2017 yılında Amerika birleşik devletleri patent ofisine yine haneden üyesi olan Richard Rothschild tarafından yapılmıştır. 

Hanedan üyesi Richard Rothschild tarafından 24.04.2017 yılında Biyometrik Verilerin Kullanılması, ve Görüntülenmesi için Sistem ve Yöntemleri başlığı adı altında Amerika Birleşik Devletleri’ne yapmış olduğu 20170229149 Tür Kodu: A1 başka bir patent başvurusu. 

Başvuru detaylarında ise: Bir kullanıcının biyometrik verilerinin tek başına veya birlikte (senkronizasyon halinde), biyometrik verilerin elde edildiği bir süre boyunca kullanıcının video verileri gibi diğer verilerle işlenmesi ve görüntülenmesi için bir yöntem sağlar.  

Bir kullanıcının biyometrik olayına karşılık gelen videoyu tanımlamak için bir yöntem ile kişiye tanımlanmış bir oturum numarası ile  bir başlama zamanı atamak ve mobil bir cihaz üzerinde çalışan en az bir programın kullanılması ile kameradan video verilerinin alınması söz konusu video verilerinin belirli bir süre boyunca söz konusu kullanıcının ve çevresindeki en az bir kişin videosunu içermesi ve bir sensör yardımı ile biometrik verilerin alınması ve kayıt edilmesi ve kişiye ihtiyaç duyulan yardım ve yönlendirmelerin uzaktan yapılması ve daha fazla ihtiyaç halinde kişin ivme ölçeri aracılığıyla kişiye direkt uzaktan bağlanıp yardımcı olunması ve kişi ve yakınlarındaki değerlerin aynı olması ve bu değerlere yakın olan kişilerin gruplandırılmasını kullanılır.  

Bu başvuruların olduğu tarihler’de ortada covit-19 Pandemi’si ismi cismi bilinmezken ortada böyle bir salgın yokken yapılmış olması işi daha ilginç kılan ise Biyometrik ivme ölçerlerin kullanılması buradaki biyometrik ivme ölçerler  cep telefonlarımız yanı sıra deri altına yerleştirilen çipler sayesinde olacak ve saniye saniye kayıt alınıp takip etmek. İstenilen tarz ve modelde bireyler ortaya çıkartmak.

Patent başvuru başlıklarındaki detaylar aslında biraz ürkütücü olmasının sebebi sağlık başta olmak üzere duygu ve düşüncelerimizin ruh halimizin mutlu ve mutsuz anlarımızın an ve an takip edilerek YÖNETİLEBİLİR ve YÖNLENDİRİLEBİLİR İNSAN MODELİNİ hayata geçirme politikası dahilinde uzaktan manipüle edilebilir bireyler haline gelmemiz.