Değerli okurlarım bu makalemde siz değerli dostlarıma reşit olmayan yani 15-18 yaş grubunda olan bir çocukla Karşılıklı Onunda rızasını alarak cinsel ilişkiye girilmesi suçundan bahsedeceğim.

Bu suçun oluşması için taraflardan birisinin 18 Yaşından büyük olması yeterli olacaktır. Eğer hem mağdur hem de fail her ikisi de 18 yaşından küçük ise suç oluşmaz. Biz Avukat olarak her şeyden önce böyle bir dava yani Tck 104 den açılmış bir iddianame ile bir dosya geldiğinde Taraflardan birisinin 18 yaşından büyük olup olmadığını sorarız. Eğer büyükse tamam suç oluştu diyebilirim. Siz eğer 15 yaşını bitirmeyen bir çocuğa cinsel eylemde bulunursanız istismar suçunu işlemiş olursunuz aynı şekilde 12 yaşından küçük bir çocuğa cinsel eylemde bulunursanız Cinsel istismar suçunu işlemiş olursunuz yine aynı şekilde 15 ile 18 yaş dilimi arasındaki bir çocuğa cinsel eylemde bulunursanız ve bu eyleminizi cebir ile tehdit ederek işlerseniz cinsel istismar suçunu işlemiş olursunuz. 
Bildiğiniz gibi daha önceki makalelerimde sizlere Cinsel saldırı suçundan bahsetmiştim. Eğer siz suçunuzu yaşı büyük kişilere veya 15 -18 yaş grubu mağdurlara karşı cebir hile tehdit kullanmadan işlerseniz cinsel saldırı suçunu işlemiş olursunuz . 
Siz mağdura hiç beden temasında bulunmadan Sözle davranışlarla taciz ederseniz Tck 105.maddedeki cinsel Taciz suçunu işlemiş olursunuz. Cinsel saldırı Suçu ile reşit olmayanla cinsel ilişki suçu arasındaki en önemli fark reşit olmayanla cinsel ilişki suçunda mağdurun rızası ile cinsel birleşme vardır . Cinsel saldırıda mağdurun rızası sizin baskınızla etkilenerek Razı olmaya zorlamış oluyorsunuz. 
Eğer Mağdur 15 yaşından küçükse siz onu razı etmiş olsanız bile cinsel istismar suçunu işlemiş olursunuz. Eğer mağdur 15 yaşını bitirmiş 18 yaşını bitirmemişse siz onu razı ederek bu suçu işlerseniz reşit olmayan ile cinsel ilişki suçu oluşur. Mağdurenin kimlik yaşı 15 yaş altı ama görünümü 15 ten büyük ise Adli tıptan kemik yaşının tespiti için rapor alınması gerekir. Adli tıptan yaşı eğer tespit edilemezse bu konuda yani yaş konusunda şahit dinlenebilir 15 ile 18 yaş grubunda Olan bir çocuğun rızası ile cinsel birleşme sağlandığında eğer mağdur çocukta zeka geriliği Varsa Adli tıp bu durumu rapor ile tespit ederse bu durumda mahkeme sizin kötü niyetli olup olmadığınızı araştırır. Eğer fail mağdurenin zeka geriliği olduğunu bilmiyorsa Ve Zeka geriliği anlaşılmıyorsa Siz reşit olmayanla cinsel ilişki maddesinden Tck 104 maddeden cezalandırılırsınız Bu suçta eğer siz 15 yaşını bitiren bir çocuğa işlerseniz 2 yıldan 5 yıla kadar ceza alırsınız.
Eğer sizin mağdur ile evlenme yasağınız varsa 2 yıldan 5 yıla kadar ceza alırsınız Evlat edinen evlatlığına bu suçu işlerse Şikayetçi olmasanızda 10 yıldan 15 yıla kadar Hapis cezasına çarptırılırsınız Bu suçtan sizin ceza almanız için mağdurun sizden şikayetçi olması gerekir Aynı zamanda mağdurun bizzat kendisi de şikayetçi olması gerekir.
Eğer sadece Mağdurun annesi babası yani velisi şikayetçi oldu ise bu yeterli değil çocuğun da sizden şikayetçi olması gerekir Ve 6 ay içinde şikayetçi olması gerekir Bu suç uzlaşma yasasına tabi değildir 8 sene içinde şikayetçi olmanız gerekir Aynı zamanda 6 aylık şikayet hakkınız vardır Bu suçta adli para cezasına çevirme Mümkün olmaz Hagb kararı verilebilir Cezanın ertelenmesi Mümkündür. 
Bu konudaki sorularınızı 0 532 508 90 45 nolu irtibat telefonuma bildirebilirsiniz.
 

Avukat Nevin Ömeroğlu Demirel İstanbul Barosu