*Beyaz ışık prizmadan geçirilince kendisini oluşturan renkler açığa çıkar. Beyaz ışık, "visible light" görülebilen ışık  tayfının en üstünde yer alan dalga boyu en yüksek en canlı ve sıcak renkler aşağılara indikçe daha sakinleştirici özelliği olan ve de daha çok yaratıcılığı olan soğuk renkler dalga boyu düşük enerjisi düşük renkler. Kırmızı, turuncu sarı sıcak; yeşil,mavi, mor soğuk renklerdir.

*Sıcak renkler; kırmızı, turuncu ve sarı canlılığın, içtenliğin, samimiyetin, hareketin zekanın yaratıcılığın neşenin eğlencenin, dışa dönüklüğün iştahın renkleridir. Sıcak renkler tepkisel ve tansiyonu yükselten renklerdir. İştahı artırmaları gıda sektöründe kullanılmalarını sağlar. Müşteri odaklılığı öne çıkran bankacılık, otomobil, basın vb sektörlerde sıcak renkleri kullanır.

*Soğuk renkler; yeşil, mavi ve mor; dinginliğin, sakinliğin, huzurun, içe dönüklüğün, yaratıcılığın, imajın  ve statünün renkleridir. Soğuk renklerin insanları, temkinli, sakin ve düzen tertip, planlı ve programlıdırlar. İnsanlar sakinleştikçe rahatladıkça zihinsel başarıları, yaratıcılıkları verimi daha çok artmaktadır. Çünkü sakin, huzurlu ve dinlenmiş insan zihinsel kapasitesinin en üst noktasındadır.

*Beyaz renk; tüm renkleri ışığı yansıttığı için serin tutan beyaz saflığın temizliğin samimiyetin, sadakatin ve tutarlılığın rengi. Tüm renklerle barışıktır çünkü tüm renkleri içinde barındırır. İlaç kutularının çoğunluğu beyazdır. Beyaz yansıtıcıdır. 

*Siyah; onun tam tersi hiçbir rengi yansıtmadığı soğurduğu emdiği için aslında renk olmayan "siyah renk" diye tabir edilen boşluk. tezatları içinde barındıran siyah renk; tutkunun  asaletin makamın üstünlüğün karizmanın rengi olsan siyah matemin hırsın ve kötülüğünde rengidir. Gücü ve soyluluğu  çağrıştırır. Makam araçları ve de üst düzey yöneticilerin tercihleri arasındadır. Azimli özgüveni yüksek ve de ruhsal sorunları çok. İnatçı ve hırslı. Konsantrasyonu arttırır. Siyah çelişkili anlamları barındırır.

*Ofislerde kırmızı renk tercih edilmemesi gerekir. Pembe boyalı çocuk odalarında çocukların daha da dinç uyandıkları görülmüştür.

*Pembe hayallere dalmak Disneyland hayalleri sayesinde başarılı olmuştur. Pembe giyen kasiyerler ödeme yapma durumunda olan müşterilerin rahatlatılmasını sağlar.

*Mavi mor ve siyah iştah kapatıcı renklerdir. Buzdolabı ışıklarının maviye çevrilmesi; mavi mor ve siyah kaplar iştahı azaltacaktır.

*Aynı sıcaklık derecesinde iki ayrı odanın mavi renkli odada bulunanlar üşüdüklerini belirtirken, turuncu renkli odada bulunanlar ise oda sıcaklığını yeterli görmüşlerdir.

*Kırmızı renk tansiyonu artırır, iştah açar ve zamanı unutturur. Eğlence mekanlarında kırmızı kullanılarak, müşterinin daha uzun süre kalması ve daha çok para harcaması sağlanır.

*Müze gibi yerlerde kahve rengi kullanılması ziyaretçilerin daha kısa sürede mekanı terk etmelerini sağlamıştır.

*Uçak firmaları koltuk renklerini rahatlatıcı renklerle düzenleyerek yolcu sayısını arttırırlar.

*Sarı aynı güneş ışınları gibi geçiciliğin rengidir.Ticari taksi renkleri in bin geçiciliği çağrıştırır. Güneş ışınları rahatlatır ancak ona bakılırsa rahatsız eder. Parlak sarı renkli odalarda bulunan bebekler ağlamaya başlarken, büyükler tedirginlikleri artar.

*Yeşil renk; doğanın rengidir huzurun gençliğin yenilenmenin rengidir. Ameliyat elbiseleri masaları, bilardo masaları kumar masaları uzun süreli kullanılan tüm eşyaların yansıttığı ışınlar içinde gözü en az yoranıdır yeşil renk.

*Dünya ya gök yüzünden bakılınca hakim rengin mavi yeşil karışımı olan turkuaz olduğu görülür.