Mübarek Ramazan ayını da gerilerde bıraktık. Sıcak yaz günlerinde oruç tutmanın hazzını yaşadık. Açlığın değerini bildik mi?. Belki de.
Dünyamızda milyonlarca insan açken ve açlıktan ölüyorken aç kalınca tokluğun değerini anladık. Tüm insanların hiç aç kalmamasını temenni ettik.
Dualarla kılınan namazlarla insan olduğumuza şükrettik. “Dünyada savaş olmasın, kardeş kardeşi vurmasın, kimse açlıkla terbiye olmasın” dedik.
Bu güzel dünyamızda bu savaşlar katliamlar niye?.
Dünyamızda tüm insanlara yetecek kadar yer var.
Atalarımız dememişler mi, “Her doğan canlı rızkı ile doğar” diye.
Kardeşinin elindeki ekmeğini kapmanın yüzsüzlüğü ve doymamışlığı nedendir. İnsanlar her zaman mutlu olabilecekleri kadar rızıkla yetinmesini niçin bilmezler.
Aç gözlülük ülkemizde de yok mu?. İş dünyamızda ve siyasetimizde de böyle aç ve gözü doymaz insanların çokluğunu görüyoruz, duyuyoruz basından da okuyoruz.
Bir siyasetçi halkına dürüst hizmet sunacağına namusu ve şerefi üzerine yemin ederek görevine başlar. Eğer başladığı siyasetinde mal varlığı az ise ve sonradan bu varlık birden bire çoğalmışsa, siyasetinde haddinden fazla palazlanmış zengin olmuşsa, mutlaka haram yemiştir.
Kul hakkı yemiştir.
Ülkesindeki yetimin, garip gurabanın ve milletinin hakkını yemiştir. İstediği kadar ben “Dindarım” desin. Allah katında onlar sadece zavallı mahluklardır.
Mübarek Ramazan ayı biz müslümanlara “Kul hakkı yeme, doğru ol, insana saygılı ol, ülkene ihanet etme, atalarını utandıracak işler yapma, komşun aç iken sen toksan bizden değilsin” diyen sevgili Peygamberimiz insanların her kim olursa olsun adaletli ve faziletli olmalarını belirtmiş.
Güzel cennet ülkemiz birilerine siyasi rantları için peşkeş çekilmesin. Ülkemiz bölünmesin. Asırlarca özgürce yaşadığımız bu topraklarımızın kıymetini bilelim etnik ayrımcılık yapmayalım.
Atalarımızın Şehit kanları ile yıkanmış cennet ülkemize, bayrağımıza, Atamıza, Cumhuriyetimize, milletimize  sahip çıkalım, yarın geç olursa bu güzel günleri ve cennet ülkemizi aramayalım yani birlik ve dirlik içinde kardeşçe yaşamayı bilelim.
Unutmayalım birileri kendilerine Türklüğü yakıştıramasalar bile bu ülkenin Türklerin vatanı olduğunu ve de asırlarca sonsuza dek de böyle kalacağını o beyinleri olmayan kafalarına iyicene sokmalıdırlar.
Unutmayalım Türke, Türkten başka kimse dost olmaz.
Nice mutlu bayramlar temennisiyle.
Ne Mutlu Türküm Diyebilene.