Kitap Dünyası 

Rabia 

Kamile Asel Orhan’ın Rabia adlı kitabı Onur Kitap’tan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu şekilde aktarılıyor…Epilepsi Krizinin Değiştirdiği bir Ömür..Bir Anne...Sütlimanken bir anda dalgaların savurmasıyla alabora olmuş bir hayat... Bu hayatta bazen her şey bizim kontrolümüzde olmayabilir, bazen tamamıyla bize ait olan hayatımız, kendi isteğimiz dışındaki olaylarla gelişiverir ve buna katiyen engel olamayız.İşte bu hikaye; iki çocuğu ve sıradan bir yaşantısı olan bir annenin, üçüncü çocuğunun epilepsi hastası olarak dünyaya gelmesiyle başlayan serüvenini anlatmaktadır. Hastane köşelerinde geçmeye başlayan bir ömür, dökülmekten tükenen gözyaşları, çaresizlik girdabından kurtulmak için intihar etmeye teşebbüs edilen bir an... Ancak her şeye rağmen birbirine sımsıkı bağlı bir aile gücü, müthiş bir teslimiyet ve sayısız dertten çıkartılmış sonsuz ders... İşte bu hikaye; her satırında herkesin kendine göre çıkartacağı derslerle dolu.Bu kitaptan sonra çevrenizi çok daha farklı nazariyelerle süzeceksiniz.İyi okumalar...

 

His 

His

Yasemin Ağırman Sönmez’in His adlı kitabı Lukka Kitaptan çıktı. His tanıtım bülteninde şu şekilde ifade ediliyor: “HİS duyguları ruhları ve bedenleri istismar edilen tüm Can’lara... 

Hislerimizdir mimiklerimizi, davranışlarımızı ve yollarımızı belirleyen. Hissettiklerimiz ve hissedemediklerimiz geliştirir hayata dair pek çok şeyi. Doğumdan itibaren almaya çalıştığımız ciğer nefesinin hissettirdiği zorlukla başladığımız ağlama, annemizin sıcaklığı ve kucağının hissiyle uğurlanır. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü, bazen cesur bazen de korkak hissederiz. En zayıf anımızdaki güçlülük hissi, gurur yaparken affetmenin hissiyle yer değiştirir. İnanmanın verdiği his, başarmanın hissi, sevmenin sevilmenin, anlaşılmanın hissi ve tabii ki değer hissi... His... Siz şu an ne hissediyorsunuz? 

Doğmak, yola çıkmak; yaşamak dediğimiz şey ise yol almaktır. Yolculuk esnasında duraklar, molalar var. Yoldaysanız, indi bindiler göreceksiniz. Yolu keyifli hale getirenler, yola anlam katanlar olacak. Elden tutanlar ve el bırakanlar olacak. Yol devam ederken yoldan vazgeçenler göreceksiniz. İnişler, çıkışlar, düzlemler, patikalar, otoyollar… Çıkmaz sokaklar, “Acaba?” dedirtecek size. İyiler olacak; yolda iyilik yapanlar. Sabredenler, mana arayanlar ya da menfaat uğruna sabırsızlanıp yolu kendince doğru sananlar… Uçurum kenarları da var bu yolda, dehlizlerde. Kendi zamanlarında, kendi şartlarında birer yolcu, His kahramanları. 

Bakalım bu yolculukta ne hissedecekler? Hayata değer katma anlamında nelerin üstesinden gelebilecekler ve size ne hissettirecekler?

Yasemin Ağırman Sönmez 

12.04.1980, Kırıkkale doğumluyum. Evlatları olmaktan gurur duyduğum ve haz aldığım anne babamın, 3 çocuğundan ortanca olanıyım. Abi ve kız kardeşe sahip olmanın şükrünü ve zenginliğini yaşıyorum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimlerimi Kırıkkale’de tamamladım. 

İşletme öğretmenliği, diksiyon öğretmenliği, editörlük, halkla ilişkiler müdürlüğü ve metin yazarlığı gibi mesleklerde görev yaptım. İstanbul’da yaşıyorum. Okumayı, yazmayı, yazdıklarımı seslendirmeyi, yaşamayı ve yaşarken gözlemleyip yorumlamayı, insanlarla iletişim kurmayı seviyorum.

Hislerin hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Zaman, olaylar,  mekanlar değişse bile yaşanmış hislerin baki kaldığını düşünüyorum.

Halen bir kamu kurumunda çalışmaktayım. Evliyim; ‘İyi ki’ dediğim bir insanın eşi ve Batuhan’ın annesiyim.

Tuzlu Kahve

Kayseri’de 23 yıldır basın sektöründe yer alan gazeteci yazar Selda Avcı bugüne kadar kaleme aldığı köşe yazısı ve söyleşilerini ‘Tuzlu Kahve’ isimli kitapta buluşturdu.

Çocukluğundan beri hayali olan basın sektörüne 19 yaşında giriş yapan ve o gün bu gündür yaptığı başarılı çalışmaları ile sektörde hatırı sayılır bir yer edinen gazeteci yazar Selda Avcı, ilk kitabı Tuzlu Kahve’yi görücüye çıkardı.

Köşe yazılarını ve söyleşilerini kitap haline getirdi

Bir televizyon kanalında ‘Tuzlu Kahve’ isimli program yapan gazeteci yazar Selda Avcı, bazı gazetelerde de aynı isimle köşe yazıları yazdı. Halen çeşitli gazetelerde ve internet haber sitelerinde köşe yazarlığı yapan Avcı, bugüne kadar yaptığı söyleşileri ve köşe yazılarını ‘Tuzlu Kahve’ isimli kitabında birleştirdi.

“Tuzlu kahve benim çocuğum gibiydi”

Gazeteci yazar Selda Avcı, ilk kitabını çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Tuzlu kahve benim çocuğum gibiydi. 23 yıldır basın sektöründe ‘Tuzlu kahve’ programım ile anıldım. Bu program artık bir marka haline geldi. Elle tutulur, gözle görülür, çocuklarıma ve torunlarıma bir eser bırakmak istedim. Bu bağlamda birçok isim bana destek verdi, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Yılların emeğini iki kapak arasına sığdırdık”

Kitabında bugüne kadar yazdığı köşe yazıları ve söyleşilerinin derlendiğini ifade eden Avcı, “Yılların emeğini iki kapak arasına sığdırmaya gayret ettik, yaptığımız bütün çalışmalarda başarılı olmak için yola çıktık, umarız başarılı olmuşuzdur. Tabi ki bu kitabın, kitap olarak kalmaması, kitaplar olarak devamının gelmesini dileyerek yola çıktım” ifadelerini kullandı.

Müzik Dünyası 

Artık Susma 

“Artık Susma” isimli yeni single, Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve istismarları sonucu gün yüzüne çıkmış olan bir tepki hareketidir.  Müziğin bu hayatta birçok şeyi değiştirebileceğine ve birçok hayatı etkileyebileceğine inanan grup üyelerinin ortaklaşa ortaya koyduğu hassasiyettir. Proje aynı zamanda; istismara uğrayan kişilerin de artık susmaması gerektiğini savunurken, konuşabilecekleri ortamı yaratmak için de gerekli cesareti vermeyi amaçlamaktadır. Şiddet ve istismar konularında zaman geçtikçe zayıflayan toplumsal duyarı tekrar canlandırmak, insanları bu eylemlerin hassasiyeti konusunda bilinçlendirmek ve ulusal çapta bir yankı uyandırmak hedeflenmektedir. 

Bu projeden elde edilecek her bir gelir ve bağışın; tüm şeffaflığı ile ihtiyaç sahibi çocuklara dernekler ve topluluklar aracılığıyla ulaştırılması sağlanacaktır. Bu bağlamda; sosyal medya, sanat dünyası, dernekler gibi birçok alandan önemli figürlere ulaşarak projeyi tüm ülkeye yayabilmek ve bu proje altında yardım amaçlı bağış toplanabilmesi için Bulut Atlası büyük bir çaba göstermek üzere tüm üyeleriyle gönüllü durumdadır. 

Bulut Atlası tarafından Avrupa Müzik markasıyla 6 Kasım Cuma günü yayınlanan ve projeyle aynı ismi taşıyan “Artık Susma” single’ının da bu projenin tüm ülkeye duyurulmasında önemli bir araç olması amaçlanmaktadır.

Şarkının sözü, müziği ve düzenlemesi Kaan Cengiz’e ait. Single’ın klip yönetmenliğini ise Utku Çılgın, üstlendi.

“Artık Susma” isimli çalışmayı tüm dijital platformlarda video klibini ise MuzikPlay YouTube kanalında bulabilirsiniz.

SİBEL CAN ‘HAYAT’ ALBÜMÜNÜN 3. KLİBİNİ ‘BİL DİYE SÖYLÜYORUM’A ÇEKTİ!

SONBAHAR’DA ÇÖL ESİNTİSİ

 Karantina sürecinde tamamladığı ‘Hayat’ adlı albümünün 3. Klibini ‘Bil Diye Söylüyorum’a çeken Sibel Can’ın merakla beklenen klibi müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Sibel Can, Kilyos sahilinde çekilen çölü anımsatan resimlerle bezeli klibinde Nihan Peker ve Gül Hürgel imzalı beş ayrı kıyafet giydi. Klip görüntülerinde kısa bir moda şovu da sergileyen Sibel Can, albümünde yer alan yeni şarkılara klip çekmeye devam edeceğini söyledi. Her sahnesi ayrı bir ustalıkla ve titizlikle çekilen klip, yaza veda ettiğimiz bu günlerde her izleyenin içini ısıtacak. Sözleri İsra Gülümser’e müziği Waleed Saad ve Ayman Bahgar Amar’a ait olan şarkı,Youtube kanalında yapılan klip ankettinde de açık farkla birinci gelince kliplenmeye hak kazandı. Dinleyicileri her an iletişim halinde olan ve müzik yolculuğunda onlarla kol kola olmayı tercih eden güzel sanatçı, ‘dinleyicilerimin istediği her şarkıyı kliplendireceğim’ dedi.  Sony Music Türkiye etiketiyle geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlanan 10 şarkılık ‘Hayat’ adlı albüm, tüm dinlenme ve satış listelerinde çıktığı andan itibaren zirveye oturdu. Müzik sektöründe tek şarkılık çıkışların popüler olduğu dönemde bir albüm çıkartarak piyasayı hareketlendiren Sibel Can, hem dinleyicilerinden hem de müzisyenlerden tam not aldı.

Söz: İsra Gülümser

Müzik: Waleed Saad, Ayman Bahgat Amar

Düzenleme: Emre Moğulkoç

Yönetmen: Murad Küçük

 

Emrah Bilici’den Beni Bul 

Emrah Bilici yeni çalışmasını şöyle anlatıyor : Ben 1976 Almanya doğumluyum. Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarında ikamet ediyorum Müziğe küçük yaşlarda başladım Ailemde pek çok müzisyen mevcut , başta babam olmak üzere UD Enstrümanı çalıyorum Kuşağıma hoş gelen tüm müzik dallarını dinlerim , Bilhassa Jazz ve FunkSoul tarzı yabancı müzik dinliyorum Türk Klasik müziği ve makamlarına ayrı bir ilgim var bunun yanında arabesk , Fantezi ve Batı müziğini sentezlemeyi seviyorum ( şarkımızda duyulacağı gibi).Şarkımız BENİ BUL’ın Söz ve müziği bana ait

2016 yılında yaptığım bir beste.

Kim Kimdir ?  

İlkay Tatoğlu 

İlkay Tatoğlu Mersin'de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Üniversite için Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünü tercih etti. Halen bu eğitimine sürdüren Tatoğlu Dans ve tiyatroya çok küçük yaşlarda başladı. 13 Yaşında ilk olarak Hayal Perdesinde Dans ve Tiyatro dünyasına giriş yapan İlkay Tatoğlu kısa bir ara dışında o günden bugüne aralıksız dans etti. Halen dans eğitmenliği çalışmalarını da sürdüren İlkay Tatoğlu Başlıca sosyal danslar olan  Bachata, Merengue, Swing, Rumba, Vals, Cha Cha, Rock'n'roll ve Tango'da başarılı çalışmalarını sürdürmektedir. İlkay Tatoğlu dans alanındaki yeteneği , çok yönlü birikimi , kendine özgü dans stilleri gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. İlkay Tatoğlu tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.