Merhabalar sevgili dostlar,

Yaz sıcaklarında hafif ve sağlıklı besinler tüketmeye özen göstereceğimiz şu günler de, düşük yağ oranıyla kalp dostu Hindi eti, zihni güçlendiriyor ve kansızlığa iyi geliyor.

Son günler de yaşadığımız olumsuz etkiler ve yasaklarla gelen stres ile çoğumuz çok zor günler geçirdik ve bir nebze olsa rahatlasak da hali hazır da gidişatın ne yönde gelişeceğinin bilinmezliği içerisindeyiz.

Hijyen kurallarına uyduğumuz süreç de beslenmemiz de önem arzetmektedir.Onun için de faydaları ile bilinen yiyecekleri daha sıklıkla tüketmemiz de fayda var.

Hindi eti, besini mevcut enerjiye dönüştürmeyi kolaylaştıran vitaminler ve mineraller açısından son derece zengindir .Zihni güçlendiren, sinir sistemi işlevleri açısından önemli olan NİSAİN (B3 vitamini), bağışıklık sisteminin sağlığı için gerekli olan B6 vitamini içermektedir. Demir minerallerinden de oldukça zengindir ve kansızlığa karşı düşük kolesterol oranıyla sağlıklı bir seçenektir.

Bu hafta yemek listelerinize hindi etini alalım ve lezzetli bir tarif ile sofralarımıza taşıyalım.

Hepinize sağlıklı günler...

• MALZEMELER:

• 16 ad

• 600 gr Hindi göğüs kuşbaşı

• 1 kahve fincanı zeytinyağ

• 1 ad kuru soğan

• 5 diş sarımsak

• 1 ad kapya biber

• 1 orta boy çorba kasesi çekirdek kısmı çıkarılmış küp doğranmış domates

• Tuz +Karabiber

• PÜRE İÇİN:

• 6 ad büyük haşlanmış patates

• 1 ad yumurta

• 1 dolu yemek kaşığı tereyağ

• Tuz +Karabiber +Kırmızı toz biber

• ÜZERİNE:

• Kaşar peyniri rendesi

• HAZIRLANMASI:

• Bir tavaya kuşbaşı doğranmış hindi eti ile zeytinyağını alarak kavurmaya başlayın.

• Kuru soğan ve sarımsakları küçük doğrayarak, hafif yumuşamaya başlayan hindiye ekleyerek kavurmaya devam edin.

• Kapya biberini küçük küpler halinde doğrayarak ilave edin.

• Hepsini birlikte 8 dakika kadar kavurarak pişirin.

• Küp doğradığınız domatesleri ve tuz karabiberini ekleyerek güzelce yumuşak kıvamda pişirin.

• PÜRE İÇİN, haşladığınız patatesleri rendeleyin.

• Yumurta,tereyağ ve az tuz ile baharatlarını ilave ederek pütürsüz kıvamda karıştırın.

• Pürenizi portakal büyüklüğün de toplar haline getirin ve orta kısmını yuvarlayarak çanak şekli verin, fırın tepsisine yerleştirin.

• Orta kısımlarına pişirdiğiniz hindi etini paylaştırın.

• Üzerlerine kaşar peyniri rendesini yerleştirin.

• 190 derece de ısıtılmış fırında takribi 10 dakika (peynir kızarana kadar)pişirin.

• Not: Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve kağıdı da tekrar tereyağ ile yağlayın.

• Arzuya göre yanına domates sos hazırlayabilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle...