Bugün sizlere 70 ve 80li yılların partanelerin de en çok satılan ve çok sevilen bir tatlısını yazacağım.Unutulmuş tatlara yer vermek ve bir çok takipçimin isteğini yerine getirmek istedim.Günümüz de kurabiyeler ve tatlılar üzerine yenilikler ve bol malzemeler ile lezzetli ürünler ortaya çıksa da bazen damak alışkanlığımız bizlere eski tatları aratır.Belki de o tatlarla birlikte yaşanan güzellikler ,bir pastane de arkadaşlarla yapılan sohbetler nostalji yaşamamıza vesile olur.

Adından da anlayacağınız gibi ''Prenses''dediğiniz de o yıllarda bu lezzeti bilenler sanırım yemek defterlerine bu tarifi mutlaka yazacaktır.

Haydi hep birlikte şöyle eskilere uzanalım ve bu güzel tarifi birlikte hazırlıyalım.

MALZEMELER:

Bisküvü hamuru için:

125 gr oda sıcaklığında tereyağ

1/2 su bardağı toz şeker

1 ad yumurta

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI:

Tereyağ ve toz şekerini bir kase içinde şeker eriyene kadar karıştırın.

Yumurtayı ekleyin.

Vanilya ve unu eleyerek yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurunuzu 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Hamuru iki parçaya ayırın ve  iki yağlı kağıt yada iki strech arasında (bisküvi kalınlığında)açın.

8 yada 10 cm.lik yuvarlak kenarları şekilli kurabiye kalıbınız ile hamuru kesin.

Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek hamurları aralıklı yerleştirin.

175 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika (beyaz kalacak şekilde)pişirin.

Fırından çıkarınca bir tel ızgara üzerine alarak soğutun.

İÇ MALZEMESİ:

4 su bardağı süt

2 dolu yemek kaşığı un

2,5 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 ad yumurta sarısı

2 paket vanilya

75 gr tereyağ

HAZIRLANIŞI:

Soğuk süte şeker,un ,nişasta ve yumurta sarısını alarak güzelce karıştırın.

Orta ateşe alın ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın.

Koyu bir kıvam alarak pişince ateşten indirin ve tereyağ ile vanilyaları ekleyerek çırpın.

Başka bir kaseye alarak üzerine strech kapatın ve soğutun.

YANLARI BULAMAK İÇİN:

1 su bardağı soğuk süt

Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:

Krema ve bisküviler soğuduğuna göre şimdi sıra geldi birleştirmeye;iki bisküvi arasına bolca (iki parmak olacak şekilde) krema yerleştirin.

Sütü ve hindistan cevizini ayrı tabaklara alın.

Hazırladığınız bisküvileri (arası kremalı) yan kısımlarını önce süte daha sonra hindistan cevizine bulayın.

Üst orta kısımlarını toz antep fıstık ile süsleyin.

Not:Resimde gördüğünüz gibi bisküvilerin bir kısmını kakolu yapabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..