Merhabalar,

Türk Mutfağında,akşam yemeği üstü sofralarımız da bir tatlı olması eskilerden gelen bir alışkanlığımız sanırım...Kimi zaman hafif bir sütlü tatlı hazırlarken kimi zaman da hamur tatlıları çeker canımız..Zamanla yarıştığımız günümüz de uzun sürede hazırlanan tatlıları ne kadar çok istesekte pişiremeyiz.

O zaman daha kısa sürede lezzetli bir şerbetli hamur tatlısı yapmaya ne dersiniz ?Haydi hep birlikte pişirelim..Hepinize kolay gelsin..,


MALZEMELER:

12 ad milföy hamuru

1,5 su bardağı iri dövülmüş fındık

1 ad yumurta beyazı (sarısı üzerine)

2 yemek kaşığı toz şeker

ÜZERİNE:

Yumurta sarısı

ŞERBET:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 dilim limon

YAPILIŞI:

Tatlımıza koyacağınız iç harcını hazırlamakla işe başlayalım.

Bir kaseye fındıkları,şekeri ve yumurta beyazını alın ve karıştırın.

4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde yan yana koyun ve birleştirerek merdane ile biraz inceltin.(hemde tamamen bir bütün olsun)

Hamurun bir ucuna iç malzemenin 3/1ni yerleştirin ve rulo kıvırın.

İstediğiniz boyutlarda kesin.

Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlıyarak fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

160 derece de ısıtılmış fırında takribi 45 dakika pişirin.

Bu arada şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede koyu kıvam alana kadar kaynatın.

Limon dilimini ekleyerek 5 dakika daha kaynatın ve ateşten indirerek bir başka kaseye aktararak daha çabuk soğumasını sağlayın.

Fırından çıkan tatlınız biraz ılık hale gelince soğuk şerbetini üzerine gezdirin.

Antep fıstığı tozu ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle..