Merhabalar,

Lif bakımından son derece zengin,önemli bir antioksidan olan PIRASA,bünyesinde barındırdığı A-C-E-K-B3(Niyasin) B5(pantotenik asit) ve B9 (folik asit) vitaminleri ile kalsiyum,potasyum,demir,magnezyum,fosfor ve sodyum gibi mineraller sayesinde metabolizma için önemli bir sebzedir.

Sarımsak ve soğana benzeyen yapısıyla bir çok kişinin tercih etmediği pırasa'yı bu kadar zengin faydalarını gördükten sonra sanırım mutfaklarımız da daha sık pişirerek özellikle de çocuklarımıza yedirerek alıştırmaya çalışmalıyız.

Genellikle zeytinyağlısı sevilen PIRASA,bugün sizlere yazacağım portakal suyu ile pişirilmesiyle vazgeçemiyeceğiniz yemek listesin de yerini alacaktır.

Haydi buyrun hep birlikte pişirelim.

  • MALZEMELER:
  • 750-800 gr arası pırasa
  • 2 ad orta boy havuç
  • 1 ad kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağ
  • 1 ad limon suyu
  • 2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • YAPILIŞI:
  • Pırasaların baş kısımlarını aldıktan sonra 3 er cm uzunluğun da verev olarak keserek bol suda bekletin.
  • havuçların kabuk kısımlarını kazıyın ve aynı şekilde verev dilimler halinde doğrayın.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın.
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve orta ateşe oturtun.
  • Kuru soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Havuçları da ilave ederek birlikte 3-5 dakika kavurun.
  • Suda bekleyen pırasaları tekrar yıkayın ve süzün.
  • Kavrulan soğan ve havuçlara pırasaları,yıkanmış pirinci,tuzunu ,şekerini,limon suyu ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Tencerenizin kapağını kapatın ve orta ateşte  20 dakika pişirin.
  • (Düdüklü tencerenizin markasına göre pişme süreleri değişebilir.)
  • Servis tabağına aldığınız Zeytinyağlı Pırasanız önce oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilmelidir.
  • hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...