Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, özelleştirmenin ardından alıcı firmanın iş yerlerini devraldığı yönündeki duyumlar üzerine, bölgede toplanarak beklemeye başladı
Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, özelleştirmenin ardından alıcı firmanın iş yerlerini devraldığı yönündeki duyumlar üzerine, santral ve kömür ocağı önünde toplanıp iş yerini terk etmeme kararı aldı.
Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçiler, akşam saatlerinde özelleştirmeyle santral ve kömür işletmelerini alan firmanın, iş yerlerini devraldığı yönündeki duyumlar üzerine, iş yerlerinin önünde toplandı.
Termik santralin giriş ve çıkışlarını kapatan işçiler, sabah yapacakları eyleme kadar iş yerlerini terk etmeme kararı aldı.
Santral önünde işçilere hitaben konuşan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, 1 Aralık itibarıyla yeni bir sayfa açtıklarını ve Türkiye işçi sınıfı adına tarih yazacaklarını söyledi.
Alıcı firmanın, pazartesi günü santrali ve kömür ocaklarını devralabilmesi için gereken parayı yatırarak salı günü iş yerini teslim alacağına dair duyum aldıklarını ifade eden Erçelik, şöyle konuştu:
"Duyumu alır almaz hepinize mesaj çektik. Bundan sonra burada yatıyoruz ve burada kalıyoruz. Bizi çiğnemeden bu kapıdan giremeyecekler. Dediler ki grubu (santralde elektrik üretimini sağlayan ünite) devre dışı edin. Ürettiğimiz elektriği nereye gönderirlerse göndersinler, biz üretiyoruz ve biz kazanıyoruz. Bu kapıdan da dışarı çıkmıyoruz."
İşçiler, açıklamanın ardından iş yerlerinde beklemeye başladı.