Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yassıada'nın imara açılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği tarafından Fındıkzade'deki Yükseköğretim Trabzon Erkek Öğrenci Yurdu'nda verilen iftar yemeğine katıldı.

Trabzonlu işadamı ve bürokratlara seslenen Bayraktar, Trabzon'a ilginin arttırmasını istedi. Bayraktar, Trabzon'la çok ilgili olduğunu, Trabzon'nun yüzü gülerse, Türkiye'nin de yüzünün güleceğini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin iftardaki konuşmasını beğendiğini ifade eden Bayraktar, "Hamzaçebi, ramazan hakkında konuştu burada. 'CHP'liler dine uzak' derler. Kalktı burada bize ramazanın üstünlüğünü anlattı. Bizim Trabzon öyle... Gidiyorsunuz Giresun'da, sabah namazında, soruyorlar 'Halk partililer namaz kılar mı?' Baktılar ki 9 kişinin 6 tanesi CHP'li. Biz hangi partiden olursa olsun böyleyiz. Bizim dinimiz, bayrağımız, vatanımız sağlam. Birbirimize bu bakımdan çok sarılmamız lazım. Bu bütünlüğü, birliği ileri götürmemiz lazım" diye konuştu.  

Bayraktar, konuşmasının ardından bir gazetecinin bazı basın organlarında, "Yassıada'nın imara açılacağı yönünde" çıkan haberleri sorması üzerine, "İmar falan öyle birşey yok. Orada imar yok. Orada herhangi öyle imar yapılacak bir plan yok" diye konuştu.

Hamzaçebi'nin konuşması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de konuşmasında ramazanın insanlar üzerindeki önemini anlattı.

Yeni anayasa çalışmalarına değinen Hamzaçebi, "1982 darbe anayasasının etkilerinden kurtulmak, yeni, demokratik bir anayasa yapmak amacıyla Ankara'da çalışma yürütülüyor. Bütün siyasi partiler bir masa etrafında buluşmuş durumda. Elbette herkesin arzusu, temennisi, insan hak ve özgürlüklerini temel alan bir anayasa anlayışı etrafında herkesin birleşmesidir. Bunu başardığımız zaman toplum rahat edecektir" ifadelerini kullandı.