Ankara

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye-Kongo Cumhuriyeti Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılmak üzere Kongo'ya hareketinden önce Esenboğa  Havalimanı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  

Taksim Meydanı'ndaki gruplara emniyet güçlerinin müdahalesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili bir soru üzerine Bozdağ, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu, anayasa ve yasalar çerçevesinde herkesin toplantı, gösteri ve eleştiri yapma hakkının olduğuna vurgu yaptı. 

Olayların çevre duyarlılığının ötesinde bir hadise olduğunu ve milletin bunu yakından gördüğünü dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti: 

"İnsanları meydana getirmek için bazı sanat, sermaye ve medya çevrelerinin, siyasetin ve ideolojik yapıların nasıl büyük bir özveri içinde çalıştığına da Türkiye tanıktır. Orada olan biten hadiselerin esasına vâkıf olmadan sanki oralarda farklı şeyler oluyormuş gibi televizyonlar büyük bir gayretle, büyük bir çarpıtmanın içerisinde, yalan ve iftiralara maalesef alet olduklarını görüyoruz. Bunu bilinçli yaptıkları çok açık, pek çok çevrelerin de. Onun için milletimizin olup bitenleri çok iyi gördüğüne yürekten inanıyorum. Sağduyu sahibi vatandaşlarımız bu olup bitenlere karşı sağduyusunu muhafaza ediyor. Bundan sonra da muhafaza edecektir. Milletimizin çok cüz'i bir kesiminin bir takım hesaplarla katıldığı bu hadiseler de son bulacaktır. Bundan da herhangi bir tereddüdümüz yoktur."