ANKARA  - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Balıkesir Tanıtım Günü etkinliklerine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, ''Yargıtayın cezasını onamasının ardından tutuklu Milletvekili Engin Alan'ın durumuna ilişkin MHP ile herhangi bir temasın olup olmadığı'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Benim bildiğim kadarıyla şu anda herhangi bir temas yok.  Anayasa 83. ve 84. hükümleri gayet açık. Herhangi bir mahkumiyet hükmü olduğu zaman, bu mahkumiyet hükmünün kesinleşmesine müteakip, takip edilecek usul orada yazıyor. Dolayısıyla içtüzük de buna uygun düzenlemeleri içeriyor. 

O usul neyse onun gereği yapılır. Burada meçhul bir şey yok, bilinmeyen bir şey yok. Her şey anayasada ve içtüzükte gayet açık. O usul neyse gereği eğer kesinleşme olursa çünkü tashihi karar aşaması var, o çerçevede anayasa ve içtüzüğe uygun olan yapılır.''

Eleştiriler art niyetli

Yargıtayın, Balyoz Davası kararını açıkladığı sırada, Genelkurmay Başkanı Özel'in Kosova'da bir camiyi ziyaret ettiği iddiasını hatırlatarak buna gösterilen tepkilere ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, eleştirileri art niyetli bulduğunu böyledi.

Bozdağ, şöyle devam etti:

''Genelkurmay Başkanımız Kosova'da resmi bir ziyarette bulunuyor. Orada Türk Birliği var, Türk Birliğini ziyaret ediyor. Ziyareti çerçevesinde, görev kapsamında orada incelemelerde bulunuyor. Orada hem Kosava'daki insanlarla hem de orada soydaşlarımız var. Bu vesileyle ziyareti sırasında oradaki yetkililerle de görüşmeler yapıyor. Resmi temaslardır. Sayın Genelkurmay Başkanının daha önceden planlanmış resmi temasları. 

Bunu farklı değerlendirmek, Genelkurmay Başkanı'nın ziyaretleri çerçevesinde ecdat yadigarı Sinan Paşa Camisi ziyaretini eleştirmek, camiye gitmesini ve o ziyaret çerçevesinde orada bulunmasını 'ayıpmış, suçmuş' gibi göstermek çok büyük bir sagygısızlıktır, çok büyük bir ayıptır. Esas utanılacak iş böylesi bir resmi ziyaret çerçevesinde yapılan çalışmayı, ecdat yadigarı bir camiye yapılan ziyareti 'ayıp ve suç' gibi göstermektir. Bunu yapanları kınıyorum.''