YOZGAT

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlediği ''Yozgat Ekonomisine Değer Katanlar'' ödül törenine katıldı.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınması için herkesin uzun uzun sihirli formüller yazdığını belirterek, bunların hepsinin doğruluk payı bulunduğunu ancak kalkınmanın vazgeçilmez şartının kaliteli eğitim olduğunu söyledi.

Güçlü kalkınma için herkesin kendi işini en iyi şekilde yapmaya özel göstermesini isteyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu ülkede maalesef pek çok kişi kendi işinden ziyade başkasının işiyle uğraşıyor, başkasının işini konuşuyor. Herkes kendi işini yapacak. Kendi işiyle uğraşacak, onu en iyi şekilde yapacak. Başkasının yaptıklarıyla övünmenin bir anlamı yok. Kendi işimizi iyi yapmak mecburiyetindeyiz. Geçmişte ve halen bir kısım meslek örgütleri kendi işleriyle uğraşmamış, hükümet kurmak, hükümet yıkmak işleriyle uğraştılar. Mebus pazarları kuruldu. Bunlar odaların işi değildi. Halkın seçtiği iktidarlara karşı 5'li çete diye kitaplar yazıldı. Çeteleşmeler oldu. Bunlar Türkiye'ye, demokrasiye, istikrara, kalkınmaya olumlu katkı vermedi. Olumsuz çağrışımlar bunlar. Demek ki, meslek odalarımız eğer kendi asli işleri ile uğraşırlarsa TOBB'da olduğu gibi Türkiye çok şey kazanır. Türkiye kısa zamanda çok büyük mesafe kaydeder.''

Kalkınma için tasarrufa da önem verilmesi gerektiğine işaret eden Çiçek, ''Tasarruf olmadan kalkınma yatırım istihdam olmaz. Biz ürettiğimizden, kazandığımızdan kat kat fazla harcayan bir toplumuz. Bir Çinli kazandığı her 100 liranın 54 lirasını tasarruf ediyor. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin Çin gerçeği ile karşı karşıya kalıyorsak, bir Çinli iş adamı, Çin yatırımıyla karşı karşıya kalıyorsak bunun en önemli nedeni devletin ve toplumun çok ciddi bir tasarruf gayretinde olmasındandır'' diye konuştu.