BİNGÖL

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de temaslarda bulundu. Yılmaz, AK Parti Bingöl Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi’nin bir parkta düzenlenen proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin her şeyden önce bir hizmet partisi olduğunu vurgulayarak, yerel seçimler için, "Daima millet, daima hizmet" sloganının bu doğrultuda belirlendiğini söyledi.

Türkiye’nin önünü kesmek için siyasi istikrarımıza saldırıyorlar

"Eskiden 28 Şubat denilince aklımıza nelerin geldiğini herkes hatırlıyor. Bu millete ne kadar eziyet edildiğini, haklarının ne kadar kısıtlandığını, 90’lı yıllarda neler yaşandığını hepimiz hatırlıyoruz. Kim ne derse desin AK Parti milletimizin bağrından çıkmış, milletin değerlerine sahip bir partidir. Geldiği günden beri milletimizin önündeki bütün engelleri birer birer kaldırmıştır. Kaldırmaya da devam edecektir" diyen Bakan Yılmaz, AK Parti'nin sadece demokrasi alanında adım atmadığını aynı zamanda hizmetin de adresi olduğunu kaydetti.

Bakan Yılmaz, AK Parti'nin proje ve hizmet partisi olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir laf ve slogan partileri var, bir de proje ve hizmet partileri var. AK Parti laf üstüne laf koyan bir parti değil taş üstüne taş koyan bir parti. Bazıları eleştirip sürekli eksik tarafları göstermeye çalışıp, yapılan hizmetleri gölgelemeye çalışsa da AK Parti hizmetleriyle vatandaşa gitmeye devam edecek. Hem gönül bağını hem de hizmet bağını kuracağız.

Göreve geldiğimiz günden bu yana faize ve ranta giden, çarçur edilen kaynakları halkımıza hizmete çevirdik. Türkiye’nin önünü kesmek için siyasi istikrarımıza saldırıyorlar. Başbakanımıza saldırıyorlar. Hizmetleri gölgelemeye çalışarak halkın gözünden başbakanımızı ve partimizi düşürmeye çalışıyorlar. Rastgele değil çok planlı, programlı bir şekilde AK Partiyi ve başkanımızı halkın gözünden düşürmeye çalışanların, montajlarla, hilelerle ve operasyonlarla bunu yapmaya çalıştıklarını görüyoruz.

Peki neden rahatsız oluyorlar? Duble yollardan mı, üniversitelerden mi, havaalanlarından mı, hastanelerden mi, okullardan mı, köylere içme suyu gitmesinden mi rahatsızlar? AK Parti düzgün bir parti olmazsa ak bir parti olmasa bu kadar hizmet yapabilir miydi? Geçmişte niye yapılamadı bu hizmetler? 1990’lı yıllarda Türkiye aynı Türkiye değil mi, bütçe aynı bütçe değil miydi? Biz altın ve petrol keşfetmedik. Aynı kaynaklarla bereketli bir şekilde halkımıza hizmet ettik."

Çözüm süreci Türkiye’nin kaderidir

Seçim sürecinde hassasiyet gösterilmesini isteyen Yılmaz, "Kim ne derse desin didişmeyelim. Başkaları bize çamur atabilir, hakaret edebilir, kişiliğimize saldırabilir. Onlara kulağımızı tıkayacak, Bingöl'ün hedeflerini, projelerini ortaya koyacak, bunları tartışacağız. Yürekten temennim seçim sürecinin dostluk havasında, tatlı bir rekabet içinde geçmesi" dedi.

Bakan Yılmaz, her zaman huzurdan, insanlıktan yana olduklarını dile getirerek, kimsenin kimseye baskı yapmadığı bir ortamda halkın sandığa giderek, hür iradesiyle oyunu kullanmasını istediklerini kaydetti.

Bölgede bir çözüm sürecinin yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, uzun süredir kimsenin burnunun kanamadığını, ölüm haberlerinin gelmediğini aktardı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, bunun birilerini rahatsız ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Birileri bunu da sabote ederek yeniden kardeş kardeşle kavga etsin istiyorlar. 'Çözüm süreci' aksasın diyorlar. Çünkü onlar güçlü bir hükümet olmadan, gövdesini taşın altına koyan güçlü bir başbakan olmadan çözüm sürecinin ilerlemeyeceğini biliyorlar. Çözüm süreci Türkiye’nin kaderi, en büyük meselesidir. Bu süreci başarıya ulaştıran bir Türkiye artık 2023’e doğru dünyada çok daha farklı bir yere gelecek. En azından Bingöl olarak söylüyorum ki; Başbakanımızın arkasında dimdik duracağız inşallah.

Önümüzdeki dönem daha hayırlı hizmetlere vesile olacağız. Birileri, montajlarla, hilelerle, tuzaklarla, operasyonlarla halkımızın kafasını karıştırmaya çalışsa da, biz milletimizin derin basireti, feraseti, öngörüsüyle bu tuzakları aşacağız. 30 Mart'ta inşallah sandıklar patlayacak. Bunda da en büyük desteği veren illerden biri Bingöl olacak. Bu seçimler artık yerel seçimleri aştı. Başbakanımıza, hükümete yapılan saldırıları görüyorsunuz. Aslında bunlar Türkiye'ye, Türkiye’nin istikrarına, büyümesine, güçlenmesine ve gelişmesine yapılan saldırılardır. Türkiye'yi çekemeyenler, güçlenmesinden, gelişmesinden büyümesinden rahatsız olanlar bunları yapıyor."