ERZURUM

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Erzurum programı kapsamında valiliği ziyaret etti. 

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'tan ildeki çalışmalar hakkında bilgi alan Bozkır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AB üyelik süreciyle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek üzere kente geldiğini belirtti.

Bozkır, Türkiye ile AB ilişkilerinde, yararlanılabilecek önemli kaynaklar bulunduğunu ve bunlardan en üst seviyede faydalanılmasını arzu ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye'nin Avrupa Birliği ilişkilerinde önemli kaynakları bulunuyor. Bu kaynakların mümkün olduğu kadar çok illerimize teksif edilmesi ve illerimizin bundan yararlanması için yoğun çaba sarfediyoruz. Bugüne kadar Erzurum'da yaklaşık 465 projeye AB hibe fonlarından 175,5 milyon avro kaynak sağlandı. Bu önemli bir rakamdır ancak Erzurum'un potansiyelini de tam olarak yansıttığı kanaatinde değilim. Burada önemli olan husus, projenin formatı var. Belli şekillerde yapılması gerekiyor ve bunun da eğitimi önem arzediyor. Bu şekilde belirli formatlarda ve kaynağın nerede olduğu bilinerek, projeler üretildiğinde çok önemli imkanların illerimize ve çok değer verdiğimiz Erzurum'a gelmesi mümkün. Ayrıca Ulusal Ajans ayrı bir kaynağımızın olduğu konu. Bugüne kadar 600 milyon avro kaynak harcadık. Türkiye'den 300 bin insanımız Avrupa'ya gidebildi. 100 bin proje üretildi ve bunlardan 26 bini kabul edildi. Önümüzdeki dönemlerde 800 milyon avro kaynak harcayacağız. Bunun içinde 500 bin vatandaşımız bundan yararlanacak."