ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, birilerinin CHP'yi anlamayacağını, anlamak da istemediğini belirterek, ''Onların birikimi de buna yetmez'' dedi.

Aydınlıktan korkanların, karanlıkta yapılanların hesabını soranların, aydınlığın ne olduğunu bilmeyenler olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Önemli bir söz vardır. 'Güneşe tapılan ülkede, ısı kanunları iyi anlaşılamaz' diye. Karanlıkta el yordamıyla fili tutan, fili anlayamaz. Burada söylenmek istenen bir şeyi net göreceksiniz, aydınlıkta göreceksiniz, gerçek haliyle göreceksiniz. Ondan sonra tanımlayacaksınız. İnsanları karanlığa mahkum ederseniz, fili tarif edemezsiniz ve ettiremezsiniz. Eğer siz, CHP'yi böyle tanımlıyorsanız zaten baştan yanlış yapıyorsunuz. CHP'yi tanımlamak için zeka lazım, ahlak lazım, tarih bilgisi lazım. Eğer bunları bilmiyorsanız zaten CHP'yi anlayamazsınız. Eğer bu değerli Türk büyüğü, filin üzerine, yani CHP üzerine yapışmış bir sinek gibiyse o fili tarif edemez. Sineğin gördüğü gözle ancak görebilir o fili.''

Yönlerinin çağdaş uygularlık üzerine olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu hedefe doğru kilitlendiklerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Bir diktatör heveslisinin hezeyanları, bizi çağdaş uygarlık hedefinden alıkoymamalıdır. Hele hele bu kişi, suni gündemler yaratabilmek için ihtiyaç duydukça, halka yalan söylediğini itiraf edecek kadar ciddiyetsizse''dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Türkiye ancak Şangay Topluluğu'nun kimi üyelerinde gördüğümüz gibi şeklen çok partili, ama aslında tek boyutlu ve tek sesli bir rejime sürüklenmektedir. Başbakanın AB'ye yönelik, 'Şangay'a üye olalım, AB'den çıkalım' önermesi, Türkiye için nasıl bir model, nasıl bir standart, nasıl bir gelecek tasarlandığının açık kanıtıdır. Bunu hepimizin çok iyi bilmesi lazım'' diye konuştu.