Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sofrasını bereketlendirecek, AB'nin ağzını tatlandıracak yegane ülke olduğunu söyledi.
AB Bakanı Egemen Bağış, geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde birçok kesimi aynı masada buluşturdu.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Marriott Otel'de TBMM Dışişleri Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyesi milletvekillerine, Avrupa Birliği üye ülkeleri Ankara büyükelçilerine, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeleri Ankara büyükelçilerine, Kamu Kurum ve Kuruluşları AB Daimi Temas Noktalarına, Medya kuruluşlarının Ankara temsilcilerine, diplomasi muhabirlerine, farklı inanç grubu temsilcilerine, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) çalışanlarına iftar yemeği verdi.
Yemekte konuşan Bağış, iftar sofrasını anlamlı kılan en önemli özelliğin ''her iftarımızın bir öncekine göre bu ailenin genişlediğine, sofrada oturan kardeşlerin sayısının arttığına şahit olmak'' olduğunu söyledi.
İftar yemeğinin dostlar sofrası olduğunu belirten Bağış, bu sofrada siyasi mesaj vermekten kaçınacağını vurguladı.
Bakanlık çalışanlarından iyi performans gösterenleri ve kurayla belirlediklerini kendi masalarında ağırladıklarını söyleyen Bakan Bağış, ayrıca kendi bakanlığında çalışan ve dünya evine giren iki çalışanını da bu akşam masasında misafir ettiğini ifade etti.
Bağış, Ramazan ayının bereketi içerisinde AB'nin de kendi sofrasının bereketini anlaması gerektiğini belirterek, ''Türkiye, AB sofrasını bereketlendirecek, AB'nin ağzını tatlandıracak yegane ülkedir'' dedi.