CHP Parti Meclisi (PM), Kılıçdaroğlu başkanlığında yılın son toplantısını gerçekleştirmek üzere parti genel merkezinde toplandı.

Gündemindeki maddelerin yanı sıra, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporunu da görüşen PM toplantısına ilişkin açıklamayı yapan Tezcan, dünden bu yana Türkiye'de önemli bir gündem oluştuğunu bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarını hatırlatarak, şu görüşlere yer verdi:

"Sayın Genel Başkanımız ilk günden bu yana 'bu bir suçtur, suç işlenmiştir' diye değerlendirmesi var mı? Bizim savcılıkta işimiz yok. Varsa bir derdiniz, siz gidiyorsunuz zaten. Böyle boğuntuya getirerek herkesi susturma hesabı içinde olduğunuzu biz biliyoruz. Ama biz susmayacağız. Ahlaki değildir. Sayın Genel Başkan, hiçbir zaman bugüne kadar 'suçtur ya da değildir' diye söylemedi. Böyle bir beyanı yoktur. Suç ekseninde bir değerlendirme yapılmamıştır. Bu işin savcısı millettir, biz millete bunu açıkladık.

Bunun siyasi ahlakta, etikte bir karşılığı, izahı olmayacak mı? Türkiye çadır devleti mi? Türkiye'nin çadır devleti olmadığını göstermek için bu gerçekleri TBMM araştırsın. Bir komisyon kursun araştırsın. 1 rakamlı paralara alıştık. FTEÖ'nün okunmuş bir dolarları vardı. Şimdi de 15 milyon doları takla attıran 1 Sterlinler var. Ne sihirli sterlinlermiş."

Açıkladıkları dekontların ıslak imzalı ve gerçek olduğunu tekrarlayan Tezcan, "Gelinen tablo çok açıktır. AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan 'gereğini yaparım' demişti, şimdi gereğini yapma zamanıdır. Bu dekontlardan sonra istifa etmesini bekliyoruz. Sahte diyorsa gelin TBMM'de kuralım komisyonu, sahte mi değil mi bakalım." ifadesini kullandı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilere harcanan 30 milyar doları sorduğunu ancak bir cevap alamadığını iddia eden Tezcan, bunun kalem kalem açıklanmasını istedi.

Tezcan, İslam aleminin Mevlit Kandilini kutlarken, PM toplantısının devam ettiğini bildirdi.

Bir soru üzerine eski milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldığı günün manidar olduğunu belirten Tezcan, ABD'deki Rıza Sarraf davasının ise milli bir mesele haline getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Tezcan, başka bir soruyu da yanıtlarken de "MYK olarak 36. Olağan Kurultay için 3-4 Şubat tarihlerini öneriyoruz. Kararı bugün PM'miz verecek." dedi.