ANKARA


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde gündemdeki konulara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Suriye sınırına füze savunma sistemi yerleştirilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, ''Bu, NATO'nun Türkiye'ye ve NATO'nun kendisine sağlayacağı bir imkandır. Türkiye'nin kendi özellikle savunmasının da güçlenmesi, bu manada daha büyük bir özgüven içinde olması açısından da bu son derece önemlidir.'' diye konuştu. 

Balistik füzelerin pahalı olduğuna dikkati çeken Hüseyin Çelik, ''NATO üzerinden Türkiye'ye bir imkan sağlanmış olmasını çok önemli buluyoruz'' dedi.

Tetik bizim askerimizde olacak

AK Partili Çelik, ''Patriotların mülk sahibi yani sistemin sahibi NATO'dur. Tabii ki diğer ülkelerden bu konuda uzmanlar gelecek. Bu uzmanlar asker uzman da olabilir. Yurt dışından asker gelecek mi gelecek. Uzman insanlar gelecek ama 'bunun tetiği kimde olacak' diye sorarsanız tetiği bizde olacak. Bizim Genelkurmayımızda olacak. Tetik bizim askerimizde olacak'' ifadelerini kullandı.

Kürecik'in İsrail'le ilgisi yok

Kürecik'teki erken uyarı radar sistemine yönelik eleştirilere de cevap veren Çelik, "Kürecik'in İsrail'le, İsrail hükümetiyle yapılan bir anlaşma çerçevesinde doğrudan veya dolaylı bir ilgisi yoktur. Siz diyorsunuz ki 'Siz FIFA'nın üyesi olacaksınız ama FIFA'nın aldığı kararlar bizi bağlamaz'. Yok böyle bir şey. Eğer bir NATO ülkesiyseniz alınan kararların külfeti varsa katlanacaksınız, nimeti varsa bu nimetten de faydalanmak durumundasınız'' dedi.