TBMM

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Temizlenecek il ve ilçelerde terörün tekrar neşet etmemesi için ön alıcı terörle mücadele konsepti geliştirilmeli" dedi.

Vural, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, "Milletin hakkını hukukunu gasp eden yolsuzluk çeteleriyle mücadeleye and içtik. Rüşvet ve yolsuzluğu unutmayacağız ve unutturmayacağız" ifadesini kullandı. 

İki yıl önce bugün Türkiye'nin "tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuluk soruşturmasıyla uyandığını" savunan Vural, bu haftanın "17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası" olması için kanun teklifi vereceklerini söyledi. 

Parti olarak bu haftada yaşananların unutulmaması için çeşitli etkinlikler yapacaklarını dile getiren Vural, bugün konuyu araştırma önergesiyle TBMM gündemine getireceklerini söyledi.

Türkiye'nin ateş çemberinden geçtiğini, Anadolu'nun birçok kentinde sıkıntılar olduğunu öne süren Vural, "Bizler terörle mücadele eden asker ve polisimizin tavizsiz, sorgulamadan yanındayız" dedi.  

Mücadelenin akamete uğratılmaması gerektiğini ifade eden Vural, "Askerimiz, polisimiz, silah yoluyla amaçlarına ulaşmak isteyenleri alt edecek, defedecek güce sahip. Yeter ki siyasi irade askerimizin polisimizin elini kolunu bağlamasın. Siyasi çözüm edebiyatına tekrar başlamayın. Dolaba koyduğunuz çözümü çıkartacağız diyerek bunlara yol göstermeyin" dedi.