KAHRAMANMARAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Suriye'de öldürülen çocukların ve kadınların, PKK terör eylemleriyle beraber kaybettiğimiz o kadar canı, bunların bizlerde bıraktığı tesiri anlamak için illa bir Paris katliamının olması mı gerekiyor" dedi.

Bakan Yıldız, Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen AK Parti 4. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda, Sultanahmet'te bir canlı bomba patlatıldığını, Türkiye için çok farklı yerlerde farklı girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

Her ne sebeple, gerekçesi ne olursa olsun Paris'teki katliamın hiçbir şekilde tasvip edilebilir, savunulabilir bir yanı bulunmadığını vurgulayan Yıldız, buna en büyük tepkiyi de Türkiye'nin gösterdiğini söyledi.

Teröre karşı ortak bir dil kullanılması gerektiğine işaret eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Suriye'de öldürülen çocukların ve kadınların, PKK terör eylemleriyle beraber kaybettiğimiz o kadar canı, bunların bizlerde bıraktığı tesiri anlamak için illa bir Paris katliamının olması mı gerekiyor. Hangi dinden olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun böyle bir yapıyı tasvip etmediğimizi belirtmek istiyorum. Yıllar önce de söylemiştik. Terör sana olurken iyi, bana olurken çok kötü. Böyle bir şey kabul edilemez. Terörün hedefi ortaktır. İnsanlık suçuyla beraber gerek insani, gerek İslami, gerekse diğer dinlerle alakalı birçok suç işlenmiştir. O yüzden teröre dayalı bütün yapılarda dünyanın ortak dil oluşturması gerekiyor."

Santral için zeytin ağaçlarının kesildiği iddiaları

Bakan Yıldız, santral için zeytin ağaçlarının kesildiği iddiaları ile ilgili olarak, "Bize sordular, 'Zeytin ağacını mı tercih edersiniz, yoksa enerji santrallerini mi'. Biz cevap verdik: 'Birini tercih edeceğimiz, diğerini bırakacağımız anlamını taşımıyor'. Zeytin ağacı iktidarımız döneminde 97 milyondan 170 milyona, santrallerimiz iki katına çıktı. Eğer biz birini tercih etseydik, bu rakamlar oluşmazdı. O yüzden oyuna gelmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Almanya'da kömür santrallerinin yüzde 43'lerden yüzde 51'e çıkartılma kararını görmezlikten gelemeyeceklerini dile getiren Yıldız, Türkiye'deki algının "Almanya'da rüzgar gülleri dönüyor, güney santralleri çalışıyor, temiz enerji elde ediliyor" yönünde olduğunu, ama Almanya'nın ürettiği elektriğin neredeyse yarısı kömürlerden elde ettiğini kaydetti.

"Bizim çok önemli hikayelerimiz var"

AK Parti'li belediyeler biçilen ömürlerin eski alışkanlıklardan kaynaklandığını belirten Yıldız, "Alışmaya alışmayın' tavsiyesinde bulunuyoruz. Her bir şey yeniden başlatılacak bir Türkiye'den bahsediyoruz" dedi.

Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

"Bize yalnızca belediyelerde güzel çim ekmemizi, asfaltı düzenli şekilde dökmemizi, kaldırım taşlarını kesinlikle eğri büğrü koymamamızı, devlet işlerine karışmamamızı isteyenler, bugün bizim her birini başarıyla yaptığımızı gördüler. Çünkü bizim çok önemli hikayelerimiz var. Şurada her birimizin yaşadığı imam hatiplilerin, o güzel çiçeklerimizin okullarına girmekte zorlandığı, üniversitelere girmekte zorlandığı, neredeyse Kur'an dersi, Arapça dersi okutulurken başlarının açıldığı bir ülke yaşadık. Bunlar 60-70 yıl önce yaşanmadı. Türkiye'de 15 yıl önce yaşandı. O yüzden her birimiz bu vebal duygusuyla çalışacağız. Benliklerden uzak, her birimizin şahıslarını, davamızın daha altında tutan bir gönüldaşlıkla beraber bunu yapacağız. Makamların, paranın ve gücün geçici olduğunu söylüyoruz ama bunu kalbimizden de aynı şekilde hissedeceğiz."

Yolsuzluğun, yoksulluğun ve bütün yasakların karşısında olduklarının altını çizen Yıldız, bir kez daha herkesin bu konuyu birbirine hatırlatması gerektiğini kaydetti.