TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Tarihe ve çevre ülkelere bakıldığında kardeş kavgasının kazananının olmadığının görüleceğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Biz bu sorunu çözmek zorundayız. Şiddete bel bağlamadan çözmek zorundayız'' dedi.

Gelinen noktada bazı kentlerden bugüne kadar görülmemiş, ağırlıkta tehlike sinyalleri alındığını ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Bir toplumsal çatışma süreci başlarsa bunun sorumlusu Hükümettir. Beylik laflar ediyoruz; ezeceğiz, kıracağız, geçeceğiz. Başka şeyler de söylüyoruz; analar ağlamasın diyoruz. Başka şeyler de söylüyoruz; barış diyoruz, umut diyoruz. Başka şeyler de söylüyoruz; herkesin çalışacağı, üreteceği bir Türkiye diyoruz. Ama bunlar yetmiyor. Cin şişeden çıkmıştır. Hükümet hala cinin şişeden çıkmadığını sanıyor. Ne olduğunu farkında değil hala.

Ülkeyi kim bu hale getirdiyse çıksın ortaya diyorsanız, size o ortaya çıkacak kişiyi söylüyorum. O kişi Recep Tayyip Erdoğan. Sorarsanız ona kendisinin hiçbir suçu yok. Kimin suçu var? Ona göre tarih suçlu, coğrafya suçlu, komşularımız suçlu, küresel güçler suçlu, medya suçlu, terör örgütü suçlu, çocuklarını terör örgütüne kaptıran anneler suçlu. Kim suçsuz? Recep Tayyip Erdoğan'ın suçu yok. Böyle bir anlayış olur mu? Ben sormak istiyorum; muhalefet suçlu, medya suçlu, herkes suçlu, iyi de bunların hiç birisi devleti yönetmiyor ki. İktidar olan sensin. Asıl sorumlu olan sensin. Bütün şehitlerin kanları senin iki yakandadır"