ANTALYA 

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yerel seçim sonuçlarına ilişkin, "Doğru teşhisleri koyup, gereğini yapmak lazım. Tazelenmeye ihtiyaç var. Hangi yöntemle olur, nasıl olur bilmiyorum ama herkesin kendisinin bunu yapması lazım, kişilerin yapması lazım, kurumların yapması lazım, genel merkezin yapması lazım. Bunun doğru değerlendirilmesi halinde birden bire yepyeni bir tablo çıkar" dedi. 

Baykal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Baykal, Antalya'nın geneli açısından üzüntü verici, ilçe için ise sevindirici bir yerel seçim olduğunu söyledi. 

Döşemealtı ilçesinde tarihi bir fırsatın yakalandığını ifade eden Baykal, Belediye Başkanı Genç'in bu fırsatı çok iyi değerlendirmesini istedi. İlçede yapılacak çalışmaların Antalya'ya önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Baykal, çıkar hesapları düşünmeden il ve ilçenin geleceğine yönelik hizmetlerin yapılması gerektiğini bildirdi. 

"Çılgınca hatalar yapıldı"

Gazetecilerin yerel seçim sonuçlarıyla ilgili soruları üzerine Baykal, seçim tartışmasıyla üzüntülerini tazelemeye niyeti olmadığını söyledi. Bundan sonra "nerede ne yanlış yapıldı, neler yapılması gerekiyor" konusunda adımlar atılması gerektiğini dile getiren Baykal, Antalya'da CHP'nin hak etmediği bir sonuçla karşılaştığını ifade etti. 

Seçim sürecinde hatalar yapıldığını belirten Baykal, şöyle konuştu:

"Yanlış yaptığımız açık, hata olduğu açık. Şimdi söylüyor değiliz, uyardık, göz göre göre de yapıldı. Olunca da böyle oldu. Bundan gerekli sonuçları çıkarıp, bir çizgiyi çizmek ve yanlıştan kurtaracak doğru mekanizmaları kurup, yanlışları kaldırıp, yeniden ayağa kalkmak lazım. Bunu yapacak birikim, kadro, her şey var. Çok rahatça bu gerçekleştirilebilir. Niye böyle olduğunu da anlamış değilim, göz göre göre yapıldı, çılgınca hatalar yapıldı."

Baykal, yerel seçim sonuçlarının cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl yansıyacağının sorulması üzerine de daha başarılı bir seçim dönemi geçirilmiş olsaydı cumhurbaşkanlığı seçimine olumlu katkılar sağlayabileceğini belirtti. İktidarın karşısındaki arayışa daha güçlü katkı yapılması gerektiğini anlatan Baykal, "Önümüzde bir genel seçim var. Çok fazla da zaman yok. Bunu şimdiden halletmek lazım. O bahane, bu bahane deyip bu görevi savsaklamamak lazım" dedi.

Partilinin güveninin, moralinin tazelenmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, yanlışlardan ders çıkartılarak harekete geçildiğinde partilinin güveninin de moralinin de yükseleceğini söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimini atlatalım, onu atlatalım, bunu geçelim" denilirse yanlış yapılacağını ifade eden Baykal, "Doğru teşhisleri koyup gereğini yapmak lazım. Tazelenmeye yeniden ihtiyaç var. Hangi yöntemle olur, nasıl olur bilmiyorum ama herkesin kendisinin bunu yapması lazım, kişilerin yapması lazım, kurumların yapması lazım, genel merkezin yapması lazım. Bunun doğru değerlendirilmesi halinde birden bire yepyeni bir tablo çıkar" diye konuştu. 

"Ciddi bir tabloyu kimse boş lafla izah etmesin"

Baykal, şu andaki tablonun, ciddi noktalarda düzenlemeler yapılması gerektiğini gösterdiğini kaydederek, "Yanlışımızı da hatamızı da biliyoruz. Bunu düzeltmek de istiyoruz. Ondan oldu, bundan oldu falan, bunlar boş laf. Boş lafa doyduk, kimse ciddi bir tabloyu boş lafla izah etmesin" dedi.