ISPARTA

Bozdağ, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik anlamda pek çok gelişme gösterdiğini, bunun yatarak olmadığını söyledi.

''Bu, emaneti milletin ehline tevdi ettiğinin göstergesidir'' diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

''Siz hazinenin başına o hazineye canı pahasına, her şeyi ile sahip çıkanlara emanet ettiğiniz zaman, o hazineye haram zadelerin eli girmez, giremez. Bizden önceki hükümetler hazinenin bekçiliği konusunda bostan korkuluğu bile yapamamışlar. Maalesef bizim hazinemizin içinde kimin eli var, ne kadar el var, kimse bilmiyordu. Biz Allah'ın izniyle hazineye uzanan bu elleri kırdık. O yüzden milletin parası, milletin hazinesinde birleşti. Birleşince de 799 milyar dolara dayandı. Hamdolsun 10 yıldır tek başına iktidarız. Başımız dik, alnımız ak. Bugüne kadar bu iktidar mensuplarını yolsuzlukla ciddi anlamda itham eden hiçbir hadise yoktur.''

''Takiye anlayışı CHP'nin prensibi haline gelmiştir''

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in Meclis'te yaptığı konuşmaya da değinen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu ülkenin insanlarının bir kısmını diğer kısmına karşı üstün görmenin faşist bir anlayış olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sesini yükseltmesi gerektiğini söyledi. Bozdağ, şunları kaydetti:

''CHP'nin yapısı içinde ırkçılık maalesef eskiye nazaran daha da güçlü bir hale gelmiştir. Bir yandan ırkçı, bir yandan teröre sempatiyle bakan bir yaklaşım var. Şimdi biz de şaşırdık. Birkaç ilde çarşaflı hanımefendilere rozet taktılar, daha sonra ise başka bir yerde kadın kolları çarşafları ayaklar altına alıp protesto etti. Bunlardan hangisi CHP? Takiye anlayışı CHP'nin bugünkü yönetiminin prensibi haline gelmiştir.''

Terör sorunu

Bozdağ terör sorununa ilişkin olarak da terörü bitirmek için güvenlik güçlerinin gerekli mücadeleyi sürdürdüğünü, ancak başka alanlarda da adımlar atılması, çareler bulunması gerektiğini belirtti.

Silahın dışında çareler arandığını ifade eden Bozdağ, hükümetin terörün çözümü noktasında başka enstrümanlar üzerinde çalışma yaptığını söyledi.