ANKARA  - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını lanetlediğini bildirdi.

Arınç, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Suruç'taki terör saldırısıyla ilgili mesaj yayımladı. Arınç, mesajında şunları kaydetti:

"Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen, ülkemizin güvenliği, istikrarı ve masum insanlarını hedef alan hain saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum. milletimizin başı sağolsun."

"Düzenleyenler en kısa zamanda ortaya çıkarılacak"

Arınç, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü dolayısıyla bulunduğu KKTC'de Başbakan Ömer Kalyoncu ile görüşmede yaptığı konuşmada ise eylemi düzenleyenlerin en kısa zamanda ortaya çıkarılacağını belirterek, "Bu ülkenin huzurunu, dirlik ve düzenini, vatandaşların birlik ve beraberliğine atılmış bir patlayıcıdır. Lanetliyoruz” dedi.

Basın mensuplarının olayda güvenlik zafiyeti olduğu yönündeki iddiaları hatırlatması üzerinde Arınç, bunun sorgulanmasının normal olduğunu ancak bunun adli ve idari soruşturmaların ardından belirlenebileceğini kaydetti.

Başbakan Kalyoncu da Suruç ilçesindeki terör saldırısına ilişkin ise yaşananların utanılacak bir olay olduğunu belirterek, yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.