BİLECİK

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Şimdi birtakım ülkeler ha bire Suriye'yi bombalıyor. Adeta siyasi nüfuz mücadelesine dönüştü. Süper güçlerin çekişmelerine kurban edilen bir ülke durumunda Suriye. İnsanlar kimsenin umurunda değil. Yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan göç ettirildi. Bütün bunların içerisinde bir tek Türkiye insani ve vicdani tavır sergiledi" dedi.

Akdoğan, seçim çalışmaları kapsamında, Bozüyük AK Parti Seçim İrtibat Bürosu ile Metristepe Kültür Merkezi'nin açılışlarını ayrı ayrı gerçekleştirdi.

Kültür merkezi açılışında yaptığı konuşmada Akdoğan, terör saldırılarında hayatını kaybedenlere taziyelerini iletti.

Akdoğan, saldırıların millet olarak göğüslenmesi gerektiğini belirterek, taziye günlerinden sonra hayatın normal akışına dönülmesinin terörün amacına ulaşmasını engelleyeceğini ifade etti.

Terör örgütlerinin hayatı felç etmek istediğine işaret eden Akdoğan, saldırıların aynı zamanda seçimlere dönük bir provokasyon olduğunu kaydetti.

Akdoğan, Türkiye'de siyaseti baskılamak için terörün bir araç olarak kullanıldığına dikkati çekerek, AK Parti'nin 13 yılda bu vesayet ve karanlık odakları zayıflatmak için çalıştığını söyledi.

"İnsanlar kimsenin umurunda değil"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, ayrıca Suriye'nin, terör örgütlerinin cirit attığı ve iç savaşın yaşandığı bir bölge haline geldiğine işaret ederek, "Bizim Suriye ile bin 300 kilometre sınırımız var. O bölgede otorite yok, devlet yok ve bunun bütün bölgeye olumsuz etkileri var. Biz, vatandaşlarımız bu olumsuzluğu hissetmesin istedik" dedi.

Güneyde çatışma yaşanırken batıda da küresel kriz yaşandığının altını çizen Akdoğan, tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin büyüdüğünü ve güçlendiğini dile getirdi. 

Yalçın Akdoğan, Suriye'den 2,5 milyon insanın Türkiye'ye göç ettiğini belirterek, "Şimdi birtakım ülkeler ha bire Suriye'yi bombalıyor. Adeta siyasi nüfuz mücadelesine dönüştü. Süper güçlerin çekişmelerine kurban edilen bir ülke durumunda Suriye. İnsanlar kimsenin umurunda değil. Yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan göç ettirildi. Bütün bunların içerisinde bir tek Türkiye insani ve vicdani tavır sergiledi. Bazıları 'Suriye politikasından dolayı böyle oldu' diyor. Peki alternatifi ne olacaktı? Ölümden kaçan çocuklar, kadınlar, yaşlılara kucak açmasa mıydık?" şeklinde konuştu.

Böyle zamanlarda ortak tavır sergilemenin önemli olduğuna değinen Akdoğan, Ankara'daki terör saldırılarından sonra hiçbir muhalefet partisinin birlik tavrı sergilemediğini söyledi.

"Örgütün stratejisi çöktü"

Akdoğan, milletin, 7 Haziran Seçimi öncesi ve sonrasını, yaşananları gördüğünü ve değerlendirmesini ona göre yapacağını ifade ederek, AK Parti'nin yaptığı en önemli şeyin halkın güvenini ve inancını geri getirmek olduğunu ifade etti. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şunları kaydetti: 

"Kuzey Irak'ta terör örgütünün ne kadar yeri varsa imha edildi. Mühimmat depoları, lojistik binaları ne varsa hepsi yerle bir edildi. Türkiye'nin içerisinde, kırsalda, şehir merkezlerinde, ne kadar yapılanması varsa ortadan kaldırılıyor. Örgütün stratejisi çöktü. 'Devrimci halk savaşı' stratejisi çöktü, 'özerklik' dedi, 'şehir milisleri' dedi, 'kurtarılmış bölgeler' dedi hepsi çöktü. Çok önemli mesafeler alınıyor. Bu yüzden örgüt sıkıştı, eylemsizlik ilan ediyor. Tam bir kandırmaca. Sonuna kadar bu mücadele devam edecek. Vatandaşımızla teröristi birbirinden ayırt edecek şekilde devam edecek. Vatandaşımızın hakkını ve hukukunu korumak için devam edecek. Onu örgütün zulmünden kurtarmak için bu mücadele devam edecek."

Akdoğan, Bilecik Valiliğini de ziyaret etti.