KÜTAHYA

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkanı Tarhan Erdem, CHP İl Başkanı Mehmet Akif Gün'ü ziyaret etti.

Gün, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bütün insanların terör sorunun çözülmesini istediğini belirterek, "Ancak bunun yöntemini sadece Başbakan biliyor. Biz bu çözümün neresinde olacağız? Şehit anneleri, 'oğlumun katilinin gözlerinin içine bakarak onu lanetlemek istiyorum' diyor. Şehit ailelerinin çocuklarının katilleri bulunabilecek mi?"  şeklinde konuştu.

Bu süreç, bir parti meselesi değil

Erdem ise "Çözüm süreci bir insan hakları ve demokratikleşme sürecidir" diyerek, şöyle devam etti:

"Bu süreç, bir parti meselesi değildir. Çözüm meselesinin AK Parti, CHP ve MHP ile bir bağı yoktur. Bu, milletin temel bir meselesidir. Demokrasi meselesidir. Bunu halletmeliyiz. Burada CHP'nin görev alması olağanüstü önemlidir. Çözüm meselesine sahip çıkılması, yalnız bir partinin malı değildir. Türkiye'de, 1924'ten 1980'lere kadar nüfusumuzun yüzde 15'i mertebesinde olan bir büyük halkı yok saydık. 'Dilini kullanamaz, idareye karışamaz' dedik. Bunun sonunda Türkiye, önemli problemleri yaşayıp bugünlere geliyor. Onları hatırlamak istemiyorum."

Ziyarette Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Sekreteri Arzuhan Doğan Yalçındağ da hazır bulundu.

Daha sonra Erdem, Yalçındağ, grubun Başkan Vekili Avni Özgürel, grup üyeleri Hasan Karakaya, Fuat Keyman, Fehmi Koru, Fadime Özkan, Kütahya Belediye Başkanı Mutafa İça, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya ile Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaslan'ı ziyaret etti.