TBMM - Aygün, Meclis'te, çocukları askerde şüpheli şekilde öldüğü öne sürülen ailelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulmasını istedikleri alt komisyon için başvuru yaptıklarını ancak henüz bu komisyonun kurulmadığını söyledi.

Ölümü şüpheli olan yaklaşık bin kişinin olduğunu iddia eden Aygün, ailelerin dört temel taleplerinin olduğunu ifade etti. Aygün,  bu talepleri, "Adalet istiyorlar, öldürenlerin yargılanmasını istiyorlar; TBMM'de özel olarak bir komisyon kurulmasını istiyorlar; Bu olayların askeri yargıda değil, sivil yargıda ele alınmasını istiyorlar; aileler çocuklarının şehit olarak kabul edilmesini istiyorlar" şeklinde aktardı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 1,5 yılda kışlada ölen asker sayısının 166 olduğunu belirterek, bu durumun vicdanları yaraladığını söyledi.

Bu olayların üzerinin örtüldüğü yönünde ciddi kuşkular olduğunu ifade eden Çam, askeri yargı tarafından bu olayların üzerine etkin şekilde gidilemediğini, bunların sivil yargıda görülmesi gerektiğini dile getirdi.

Çam, "Bu ölümlerin üzerini örtmeye çalışmak bu cinayetlere ortak olmaktır" dedi.

Yaptıkları konuşmalarda, gözyaşlarını tutamayan aileler, çocuklarının ölümlerinin gerçek nedenlerinin ortaya çıkarılmasını talep etti.