TBMM - Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa mitinginde ''Vur de vuralım, öl de ölelim'' sloganına karşılık, ''Merak etmeyin onun da zamanı gelecektir'' ifadesini kararlılıkla kullandığını belirterek, ''Bugün de bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Herkes bilsin ki yeri ve zamanı geldiğinde ne yapacağımız ve neyi göze alacağımız mutlaka görülecek, tümüyle de anlaşılacaktır. MHP geçilmeden hain niyetler amacına ulaşamayacaktır'' dedi.

AK Parti'nin terör örgütünün zorlamalarına ikna olduğunu ve onay verdiğini öne süren Bahçeli, ''Kimliği, niyeti, ideolojisi, maksadı zifiri karanlık olan yeni bir kötüler listesi organize ederek düğmeye basmıştır. Akil Adamlar Heyeti oluşturulması, PKK'ya çözüm çekilişinden çıkan meblağı yüksek ve kabarık bir ikramiye olarak belirginlik kazanmıştır'' dedi.

Devlet Bahçeli, hafta sonunda Bursa'da gerçekleştirdikleri Kuruluş Mitingi'ne de değinerek, şöyle devam etti:
''Meydanı şereflendiren vatandaşlarımın hep bir ağızdan beyan ettikleri ve Türkiye'nin batışına, milletin çözülmesine itiraz eden, bizzat millet iradesinin inisiyatif almasına vurgu yapan sözlerine karşılık 'Merak etmeyin onun da zamanı gelecektir' ifadesini kararlılıkla kullandım. Bugün de bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Asla dilemeyiz ama hükümetin teslim olduğu, teröristlerin hakimiyet kurduğu, Türk milletinin bölündüğü, son yurdumuzun parçalandığı bir ortamda bizim duyarsız, tepkisiz kalacağımız mı zannedilmektedir? Herkes bilsin ki yeri ve zamanı geldiğinde ne yapacağımız ve neyi göze alacağımız mutlaka görülecek, tümüyle de anlaşılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi geçilmeden hain niyetler amacına ulaşamayacaktır. Türkiye sevdalısı cesaret timsalleri aşılmadan Türk milleti ayrılamayacak, dağıtılamayacak ve Türk vatanı ufalanamayacaktır. Bizim sözlerimizden dolayı tarihi hata yaptığımızı söyleyen, miting meydanımızın kalabalığından kabuslar gören bilinci kaymış zavallılar da tarihi ihanetin içine çoktan battıklarını, milletimize tarihi kötülüğün daniskasını yaptıklarını günü geldiğinde idrak etmek durumunda kalacaklardır.''

Bahçeli'nin, sözlerinin arkasında olduğunu ifade etmesi üzerine, salonda bulunan bazı partililer, Bursa mitinginde atılan ''Vur de vuralım, öl de ölelim'' sloganını tekrarladı.

İsrail'in özür dilemesi

Konuşmasında, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskından dolayı özür dilemesine de değinen Bahçeli, saldırıyı Türk milletine karşı açık bir düşmanlık olarak gördüklerini söyledi.

Olay meydana geldikten sonra, hükümetin İsrail'e gerektiği gibi karşı koymadığını ve gerekli cevabı vermediğini savunan Bahçeli, ''Üstelik Mavi Marmara saldırısından çok kısa bir süre sonra, İsrail'in OECD'ye üye olmasına onay veren de Başbakan ve hükümetinden başkası olmamıştır'' dedi.

Özür meselesinin düşündürücü ve sorgulanması gereken yanları olduğunu belirten Bahçeli, ''Anlaşılan İsrail, kaz gelecek yerden tavuğu esirgememiş, 3.5 yıllık süründürme ve oyalamadan sonra, Suriye ve İran'ı baz alan gizli gündem nedeniyle özür dilemiştir. ABD Başkanı iki tarafı da terbiye etmiş, telefon diplomasisiyle aralarını bulmuştur'' diye konuştu.

Hükümetin bölgesel projeler kapsamında İsrail'e yanaştırıldığını, Büyük Ortadoğu Projesi'nin ve küresel planların hedeflerine kanalize edildiğini öne süren Bahçeli, özrün tesadüf olarak görülmemesi ve İsrail'in bir tavizi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, ''Hedef Suriye'dir, hedef İran'dır ve hedef İsrail'in güvenliğini sağlama alarak, Kürdistan'ın kurulmasına yol ve alan açmaktır'' iddiasında bulundu.