EDİRNE - Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Genel Başkanı Said Ercan, seçime hazırlanan siyasetçilerin özellikle gençlere ulaşmak için sosyal medyanın bir parçası olduğunu belirterek, "Sosyal medya önümüzdeki seçimlerde önemli bir rol oynayacak. Özellikle küçük ve eğitim seviyesinin yüksek olduğu yerleşim alanlarında sosyal medyanın etkili olacağını düşünüyorum" dedi.

Türkiye'de siyasetçilerin sosyal medyaya bakış açısının, Gezi Parkı odaklı gelişmelerin ardından değiştiğini belirten Ercan, "Bu süreçte partilerin sosyal medya ekipleri kurduğu da medyada yer aldı. Artık sosyal medya bir siyaset meydanına dönüşmeye başladı. Sosyal medyada seçime yönelik oluşturulan hesapların sayısı da her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyanın yaklaşan yerel seçimlerde sonucu belirleyici bir unsur olacağını savunan Ercan, özellikle gençlerin, oylarını, iletişime geçebildikleri ve ulaşabildikleri adaylardan yana kullanacağını düşündüğünü söyledi.

Ercan, şöyle devam etti:

"Adaylar istediği kadar duvarlara fotoğraflarını assınlar, seçmenleriyle sosyal medya üzerinden iletişim kurmayı tercih edenler, bir adım önde olacaktır. Seçmenler, bu durumda oyunu, arkadaş olduğu ve özel mesajla ulaşabildiği adaya verecektir. Adaya sosyal medyadan ulaşabileceğinizi bilmek önemli. Gençler bürokrasiyi sevmiyorlar ve anında cevap almak istiyorlar."