ESKİŞEHİR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen Eskişehir 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:

''Bizim Türkiye'ye, Türk siyasetine, özellikle de Türkiye'nin gençliğine bir şeyi göstermemiz, bir şeyi ispat etmemiz gerekiyor. Bu ülkede, siyasetin ilkelerle yapıldığını göstermemiz gerekiyor. Bu ülkede, siyasetin ve siyasetçinin güvenilir olduğunu bizim göstermemiz gerekiyor. Bu ülkede siyasetin temiz olduğunu, daha da temizleneceğini bizim ispat etmemiz gerekiyor. Siyasetçinin sözünde duran, sözünün eri kişi olduğunu, siyasetçinin makam hırsıyla değil, millete hizmet sevdasıyla hareket ettiğini bizim ortaya koymamız gerekiyor. İşte Türkiye'de, Türk siyasetinde, bu yolu da biz açtık. Bu yolun taşlarını daha sağlam döşeyeceğiz. Biz yapacağız, gençler. Unutmayın, gençler arkamızdan gelecek.'' 

''Son kez genel başkanlığa aday olacağız''
Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 
''Biz, verdiğimiz sözün gereği olarak, 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez olarak milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek ondan sonra herkesin milletvekili olma şansı var. 30 Eylül'de Ankara'daki büyük kongrede bu düzenlemeler de böylece zaten yerini buluyor. Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak, dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız. Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki her yaşta, her şeyi en iyi kendilerinin yapacağı yanılgısına kapıldılar. Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki her şeyin en iyisini kendilerinin bildiği zannına kapıldılar. Bu ülkeye öyle yöneticiler geldi ki oturdukları koltukları tapulu malları gibi gördüler. Biz, bu anlayışı elimizin tersiyle ittik ve itiyoruz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri var, bu ülkenin aydınlık yüzlü çocukları var. Bu ülkenin birikimli, tecrübeli, yetenekli, azimli, inançlı ve kararlı evlatları var. Fırsat bekleyenlere, imkan bekleyenlere, biz fırsat tanıyacak, imkan vereceğiz. Bu partiyi tanımayanlar, bu hareketi, bu teşkilatı tanımayanlar, ellerini ovuşturarak bizde fitne çıkmasını, nifak çıkmasını, tamahın, kibrin, hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben bütün yüreğimle inanıyorum ki bu partide, bu davada, bu harekette, bu teşkilatın içinde asla ve asla böyle tartışmalar yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar, hayal kırıklığı yaşayacaklar. Farklı senaryolar çizenler, hüsrana uğrayacaklar. Fal bakanların, niyet okuyanların, tasarım yapmak isteyenlerin hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak. Bütün yüreğimle inanıyorum ki yeni süreçte de dostluk kazanacak, dayanışma kazanacak, elbette ki kardeşlik kazanacak.''

Eskişehir'de toplu açılış töreni
Erdoğan daha sonra Eskişehir Valiliği meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. 
Erdoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü, ilahiyat fakültesi ve meslek yüksekokulu binalarının açılışını  bugün resmen yaptıklarını ifade etti.
TOKİ'nin, Tepebaşı Mahallesi'nde, sosyal tesisleriyle birlikte 928 konut inşa ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, genişletilen havaalanı pistinin, Beylikova Toplum Sağlığı Merkezi'nin, Sivrihisar-Eskişehir ayrımından Afyon sınırına kadar yapılan 41 kilometrelik bölünmüş yolun, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı'na ait yeni binanın ve misafirhanenin de bugün resmen açıldığını bildirdi.