İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Erdoğan Toprak'la, ''Demokrasiler Çağında Uygarlık'' konulu uluslararası felsefe sempozyumunun yapıldığı WOW Otel'e geldi. 

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Madımak olayının araştırılması ve incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) görevlendirmesine ilişkin sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sivas'ta büyük acılar yaşandı. Bu acıları bir kente mal etmek doğru değil. Faillerin bir kısmı yakalanamadı, bir kısmı yargılandı, mahkum edildi. Bu süreçte sayın Cumhurbaşkanı hangi gerekçeyle olayları nasıl aydınlatacak doğrusunu isterseniz ben de merak ediyorum herkesin merak ettiği gibi. Yüksek Denetleme Kurulu'nun da somut bazı bilgilere ulaşacağını sanmıyorum.''

BDP'li milletvekillerinin durumu

Kılıçdaroğlu, biri bağımsız 9'u BDP'li 10 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin soru üzerine de "CHP olarak görüşümüz, seçim yapılmasın, kişiler arasında ayrımcılık yapılmasın, dokunulmazlık kaldırılacaksa bütün milletvekilleri için kaldırılsın, ayrımcılık istemiyoruz'' diye konuştu.