TBMM

Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan TSK unsurlarının görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Tezkere üzerinde BDP Grubu adına Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, CHP Grubu adına İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, MHP Grubu adına Münir Kutluata, AK Parti Grubu adına da Volkan Bozkır söz aldı.

Deniz haydutluğunun çözümü karadadır

Türkiye'nin bölgedeki deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine 13 firkateynle destek verdiğini belirten Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, Somali'ye insani yardım taşıyan gemilerin emniyetli bir şekilde ulaşımının sağlandığını kaydetti.

Alınan etkin tedbirler neticesinde Mart 2010'dan beri hiçbir Türk gemisinin kaçırılmadığını belirten Yılmaz, NATO, AB ve ABD'nin yanısıra Çin, Rusya ve Hindistan'ın da bölgede olduğunu söyledi.

İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Somali'ye yardımlarını sürdürdüğünü belirterek, ''Çünkü deniz haydutluğu meselesinin asıl çözümü denizde değil karadadır. Deniz haydutluğu meselesinin çözümü ancak Somali ve Afrika'nın huzura ve refaha kavuşması ile mümkündür'' diye konuştu.