ANKARA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sandık güvenliği konusunda AK Parti, CHP ve MHP'ye çağrıda bulunarak, "Güvenlik güçlerinden önce siyasetçilerin ve sandık kurullarının bu güvenliği sağlaması lazım, biz buna hazırız. Her sandığın güvenliğiyle ilgili diğer partilerle koordineli bir çalışmaya hazırız. Birlikte buna hazırız" dedi. 

Demirtaş, HDP sosyal medya ekibi tarafından hazırlanan ve yaklaşık bir saat süren Facebook live etkinliğinde, sorulara cevap verdi.

Seçim boyunca hangi şehirlerde miting yapılacağı yönündeki soru üzerine Demirtaş, Aynı zamanda İstanbul adayı olarak tüm arkadaşlarımızla İstanbul'u çok önemsiyoruz. Zamanımın çoğunu İstanbul'da geçireceğim. Yine şu anda belirlenmiş büyükşehirlerde miting programlarımız var, ben ve eş genel başkanımızla birlikte Ağrı, Van, Diyarbakır, Bursa, İzmir, Antalya ve Ankara gibi merkezi yerlerde mitinglerimiz olacak" yanıtını verdi.

"Rahat olmamız lazım"

"Sandık taşınması" konusunda HDP seçmenine önerisinin sorulması üzerine Demirtaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu konuda çok korkmaya, panik yapmaya gerek yok. Henüz sandık taşınması kararı alınmış değil. En son 7 Haziran seçimlerinde 250 bin seçmenimizi biz batıdan doğuya taşıdık. Dolayısıyla bu konuda 20 bin, 30 bin seçmenin sandığı değişti ya da değişecek diye korku, panik havası yaymaya çalışıyorlar, rahat olmamız lazım."

Siyasi partilere "sandık güvenliği" çağrısı

Siyasi partilere, sandık güvenliği konusunda çağrıda bulunan Demirtaş, şunları kaydetti:

"CHP, AKP, MHP Cizre'deki, Nusaybin'deki, Yüksekova'daki sandıklarla ilgili güvenlik kaygısı taşıyorsa, üst düzey yöneticilerimizi o bölgelere gönderelim, sadece gözlemcileri müşahitleri değil, MYK üyelerini orada görevlendirelim. O gün boyunca, birlikte denetim yapsınlar, güvenliği sağlasınlar. Güvenlik güçlerinden önce siyasetçilerin ve sandık kurullarının bu güvenliği sağlaması lazım, biz buna hazırız. Her sandığın güvenliğiyle ilgili diğer partilerle koordineli bir çalışmaya hazırız. Birlikte buna hazırız."