ANKARA

AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlediği 21. İstişare ve Değerlendirme toplantısının ikinci gününde, bazı bakan ve milletvekilleri güne sabah sporuyla başladı. 

AK Parti'li milletvekilleri sabahın erken saatinde eşofmanlarını giyerek, toplantının yapılacağı Asya Termal Tatil Köyü'nün yakınındaki spor alanına geldi.

Güne erken saatlerde sporla başlayan isimler arasında, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ve Bitlis Milletvekili Vahit Kiler yer aldı.

Bakanlar Şimşek ve Eroğlu, bir süre ısınma hareketleri yaptıktan sonra tenis oynarken, bazı milletvekilleri ise yürüyüş yapmayı tercih etti.

Maliye Bakanı Şimşek, tenis sporuyla yeni ilgilenmeye başladığı öğrenilen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na yeni taktikler gösterirken renkli görüntüler yaşandı.

Bakanların tenis oyununu bir süre izleyen Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in Bakan Eroğlu'na "Kursu beleş mi alıyorsunuz" şeklindeki sorusu gülüşmelere neden olurken, bunun üzerine, Bakan Şimşek de gönüllü olarak tenis eğitimini verdiğini ifade etti.

Bakan Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada da normalde yüzme sporuyla ilgilendiğini, ancak Maliye Bakanı Şimşek'in tavsiyesi üzerine tenis sporuyla ilgilenmeye başladığını söyledi.

Tenisin çok iyi bir spor olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini dile getiren Eroğlu, "Şu anda yeniyim. Bir ay oldu. Bayram araya girdiği için devam edemedik. 15 günden sonra ilk defa raketi elime aldım. Güzel, dinamik bir oyun. Her şey yolunda şu anda" şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Şimşek de Bakan Eroğlu'nun teniste giderek kendini geliştirdiğini belirterek, "Dikkat edin toplar gidip gelmeye başladı. Onun için çok iyi. Amaç terlemek. Ama yetenek var. Sadece geliştirmemiz lazım" diye konuştu.